Windows 10'dan Windows 8'e Geri Dönme

@mbugbul Geri dönüş yaptığında da hiçbir verin kaybolmuyor. Windows 10'a yükselttikten sonra başka programlar yüklediysen onlar gider sadece. Geri döndüğümde masaüstüm bile duruyordu.

Dün Windows 10'a geri döndüm. Sana tavsiyem kesinlikle temiz kurulum gibi yapman Windows 10'a yükseltirken. Ayarları ve uygulamaları koruduğunda istediğin gibi olmuyor. Onları korumadan yükseltme yaptım dün tekrar. Sonuç çok başarılı. Gayet hızlı ve düzgün çalışıyor. Dün temiz şekilde geçiş yaptım. Sende de aynı laptop varsa bir sorunla karşılaşırsan yeni konu açıp yazarsın dün karşılaştığım sorunları çözdüm.

Kurtarma kısmından Bilgisayarı Sıfırla diyerek şimdi de temiz kurulum yapmış gibi çevirebilirsin. Tabii öncesinde tarayıcı ayarlarını ve gerekli dosyalarını bir yere yedekle.

DPI konusunda başka bir çözüm yok şu anlık. Böyle bir sıkıntı çıkmıyor ama onu dert etme o kadar.

Çok teşekkürler, dün Windows 8.1'e birkaç ufak şey dışında sorunsuz verilerim ve ayarlarım kaybolmadan dönebildim. Şimdi aslında daha değişik birşey düşündüm. Madem ücretsiz yükseltme hakkı tanındı bize, biz de Windows 8.1'in yanına sıfırdan Windows 10 kurabilir miyiz dual boot şeklinde? Çünkü başka bir forumda bir arkadaş Windows 10'a yükselttikten sonra Windows'a gömülü şekilde benzersiz makineye özel lisans anahtarı verdiğini söylüyor. Ufak bir script ile bu keyi çıkarıyor, daha sonra USB, DVD vs. ile sıfırdan kurulum için bu keyi kullanabileceğimizi söylüyor ve denemiş de... Ben de masaüstü makinemde denedim hakikaten farklı key görünüyor.

Yoksa bir kere yükseltme yapıp döndüğüm için makinemi genel key kullanarak aktif hale getirebilir miyim? Sanırım AsusN56VZ'ye tüm uyumluluk sorunlarını çözdükten sonra yükseltme verecekler.

Herhangi bir key girmeyeceksiniz işlemler sırasında. Key istendiğinde atla diyeceksiniz. Donanım bazlı etkinleştirme yaptığını düşünüyoruz. Key önemli değil. Yükseltme verilmesi cihazla ilgili değil. Tüm bilgisayarları aynı anda geçiremeyecekleri için parça parça veriyorlar. Sıra gelmemiş olabilir, normaldir.

Dual Boot konusuna gelince bir fikrim yok ancak Windows 8.1'in yanına Windows 10 kurmak mantıksız. Spesifik bir sorun yaşanmadıktan sonra artık Windows 8.1'e geri dönmenin mantığı yok. Windows 8.1 devri de kapandı sayılır artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…