Windows 10'lu cihaza macOS Big Sur kurmak pil süresini arttırır mı?

Enes ÜLKER

Picopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 3 hafta önce Monster Tulpar T5 v21.4 modelini satın aldım. Cihazdan çok yüksek beklentilerim vardı kaldı ki performansından gayet memnunum ama cihazın şarjı ciddi derecede kısa sürede bitiyor. 2 saat pil süresinin üniversite ortamında mümkün değil işimi görebileceğini sanmıyorum. Bu duruma çözüm ararken bugün Windows cihaza macOS kuran birisine denk geldim ve aklıma MacBook'ların şarjının ne kadar uzun süre gittiği geldi. Acaba bu işlemi yaptığımda tabii pilin 14 saat gitmesini beklemiyorum ama daha uzun bir şarj süresi alabilir miyim?

İade edip başka cihaz bakmanızı tavsiye ederim. Belki BIOS üzerinde ekran kartı seçimi yapma vardır eğer varsa onboard olanı seçin. Biraz olsa artış sağlar.

İade edip başka cihaz bakmanızı tavsiye ederim. Belki BIOS üzerinde ekran kartı seçimi yapma vardır eğer varsa onboard olanı seçin. Biraz olsa artış sağlar.
Geçti o tren hocam rahat 3 hafta oldu hatta 1 aya yaklaşıyor cihazı alalı çok düşündüm iade etsemmi diye de olan oldu artık şuan öyle bi şansım olsa kesinlikle macbook alırdım oyunda oynarım diye düşünerek bunu alm ıştım ama artık zerre canım çekmiyor oyun oynamayı

Bu laptop yüksek performans için üretilmiş ve uzun pil ömrü beklemek çok saçma. Pili uzun giden bir şey arıyorsan Ultrabook'lara bakman lazım.
Yukarıda da dediğim gibi ben aslında oyun geliştiriciliği için almıştım hocam bu bilgisayarı belki arada oyunda oynarım demiştim ama oyun oynamakla ilgilenmiyorum artık. Zaten bu cihazın güçlü donanımı ilgimi çekmişti ama macbooklarlada gerekli bütün işlemleri yapabileceğimi farkettim o yüzden böyle bir yola başvurdum acaba işe yararmı diyede size soruyorum

Yukarıda da dediğim gibi ben aslında oyun geliştiriciliği için almıştım hocam bu bilgisayarı belki arada oyunda oynarım demiştim ama oyun oynamakla ilgilenmiyorum artık. Zaten bu cihazın güçlü donanımı ilgimi çekmişti ama Macbookl ile de gerekli bütün işlemleri yapabileceğimi fark ettim o yüzden böyle bir yola başvurdum acaba işe yarar mı diye de size soruyorum
İşe yarayabilir de yaramayabilir de. Bunu sizin denemeniz lazım, isterseniz dual boot yapın. Yani hem Windows 10 hem de MacOS kurun, bu sayede başlangıçta istediğiniz işletim sistemini seçer ve onu kullanırsınız. Ancak MacOS öyle her cihaza kurulamıyor, sonuçta öncelikle işlemcin, ekran kartın, Wi-Fi kartın, ses sürücülerin vb. bunların hepsinin ayrı ayrı desteklendiğinden emin olman lazım. Yoksa bir bakmışsın Wi-Fi çalışmıyor.

İşe yarayabilir de yaramayabilir de. Bunu sizin denemeniz lazım, isterseniz dual boot yapın. Yani hem Windows 10 hem de MacOS kurun, bu sayede başlangıçta istediğiniz işletim sistemini seçer ve onu kullanırsınız. Ancak MacOS öyle her cihaza kurulamıyor, sonuçta öncelikle işlemcin, ekran kartın, Wi-Fi kartın, ses sürücülerin vb. bunların hepsinin ayrı ayrı desteklendiğinden emin olman lazım. Yoksa bir bakmışsın Wi-Fi çalışmıyor.
Tamamdır hocam deneyeceğim ama şuan çok daha büyük bi sorunum var biosu kurcalarlen launch csm yi disabledden enablede çektim bu ne olaki diye siyah ekranda kaldı cihaz çökmedi açılıyor ama hiç bir şey göremiyorum bios ekranı bile açıpmıyor bu durumda ne yapabiliriz bi bilgin var mı?

Denemeniz lazım ki çok zor değil internette rehber var Hackintosh forunları var buranın Hackintosh bölümü var mesela benim sistemimdeki ekran kartı Mac tarafından tanınan bir kart olduğu için daha az uğraştım yani sistem parçaları da burada ciddi bir önem oynuyor Monster W650sr cihazımda no name bir SSD vardı kuramadım ona.

Tamamdır hocam deneyeceğim ama şu an çok daha büyük bir sorunum var BIOS'u kurcalarken launch CSM'yi disabledden enablede çektim bu ne ola ki diye siyah ekranda kaldı. Cihaz çökmedi açılıyor ama hiçbir şey göremiyorum BIOS ekranı bile açılmıyor. Bu durumda ne yapabiliriz bir bilgin var mı?

Cihazı kasasını açın ve ankarttaki BIOS pili sökün 30 saniye bekleyin tüm yaptığınız BIOS ayarları sıfırlanır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı