Windows 10'u koruyarak sıfırlama

MX150 sefiri

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Lenovo ideapad 330 15-IKB
Ekran kartı: Nvidia MX150
İşlemci: İ5 8250u
Ram: 8 GB
Depolama: 480 GB SSD
Kasa
Ekran kartı: AMD radeon afox rx 6600xt
İşlemci: AMD ryzen 5500
Ram: 16 gn apacer panther
Depolama: WD 1TB HDD + Hikvison 512GB m2 SSD
Monitör: MSI Optix G24C4
Klavye: Logitech G213 Prodigy
Mouse: Logitech G300s
Kulaklık: Gamepower Luna

3D yazıcı #1: Ender 3 (Hudson "Doc" Hornet)
3D yazıcı #2: Ender 3 NEO (Ligthning "Rookie" McQueen)
Meslek
Otomasyon öğrencisi. (Elektrik-elektronik, Mekanik, Yazılım, Donanım, Grafik Tasarım, 3D model tasarımı ve basımı)
Herkese merhaba. Bilgisayarım Lenovo Ideapad 330 bilgisayara bazı dosyalar indirdim. Virüsten pek şüphelenmiyorum ama yine de gereksiz dosyaları vesaire temizleyip yaz için sıfır laptop ayarına getirmek istiyorum. Sadece oynayacağım oyunları falan indirip bilinçli kullanmak istiyorum. Fakat tekrar Windows 10 kurmak istemiyorum. Temiz kurulumda yapmam mümkün değil. Windows'un sıfırlama seçeneği sunduğunu biliyorum fakat danışmak istedim. Başım ağrımadan ve çok uğraşmadan bu PC'yi nasıl sıfır ayarına getiririm? Bir de Windows'un sunduğu sıfırlama seçeneği güvenilir mi? Deneyeniniz var mı? Windows'um gider mi? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Okuduğunuz için teşekkürler. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok verimli sıfırlamak değil ayrıca cihazda kullanılan işletim sistemi orijinal ise o Key anakarta kazınır temiz kurulum yani format atsan bile orijinal olması gitmez.
Teşekkür ederim reis sıfırlarsam nasıl bir sorun ile karşılaşırım? Yani sıfırlamanın verimsizliği nedir? Artık dosyalar vs. kalır mı?

Şöyle belirteyim durumu ben format atınca yavaşlığın gittiğini gördüm eğer SSD yoksa formattan daha yavaş oluyor.
Bir sorun ile karşılaşmazsınız.
Eğer sıfırlarsanız PC fabrika ayarlarına döner fakat içindeki arka plan vs duruyor buna tam temizlik denmez.
Anladım hocam peki kişisel verileri sil falan alayını seçsekte arkaplan vesaire durur mu?

Önerim format olur. Bilgisayar yavaş mı? Eğer değilse yer açmak için disk temizleme aracını kullanın.
Anladım hocam peki kişisel verileri sil falan alayını seçsekte arkaplan vesaire durur mu?

Hatırladığım kadarıyla öyle bir şey yoktu sadece sıfırla vardı hatta dosya falan silinmiyor içindeki uygulamalarda dahil. Fakat araştırmak lazım bir bakıp dönerim size.

Önerim format olur. Bilgisayar yavaş mı? Eğer değilse yer açmak için disk temizleme aracını kullanın.
yok yavaşlığından yana bir derdim yok zaten yavaşta değil. Disk temizleme aracını kullandığımda windows 'u yeniden kurmak gerekir mi?

Hayır bakın şöyle.

1591890841104.png

1591890895157.png

1591890922470.png

Eğer oradan sistem dosyalarını seçerseniz iyi olur ayrıca neyi seçtiğinize dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı