Windows 10'u silmeden Windows 7 kurulabilir mi?

Yunus Emre Akyol

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Ben sizlere bir soru da bulunacağım.Ben Windows 10 kurulu laptopıma Windows 7 kuracaktım. Windows 10'u Silmeden yapabilme imkanım var mı? Yoksa sebebini merak ediyorum.
Teşekkürler
 
Evet. Dual Boot yapılabilir. Mesela ben Win XP, Vista, 7, 10, Ubuntu Dual Boot kullanıyordum takii PC bozulana kadar.
 
Evet mesela 2 tane hard disk veya SSD niz vardır bunlardan birine Windows 7 birine birine 10 kurarsınız bilgisayar açılırken Boot menüsünden seçebilirsiniz hangi işletim sistemini kullanmak isterseniz.
Ben aynı hardiske kurmak istiyorum çünkü başka bir diskim yok. Ama ben hardiskki bölümleyip kurmayı düşünüyorum mümkün mü?
Evet. Dual Boot yapılabilir. Mesela ben Win XP, Vista, 7, 10, Ubuntu Dual Boot kullanıyordum takii PC bozulana kadar.
Dediğiniz olabilir fakat ben Windows 10'u silmeden windows 7 kurmak istiyorum mümkün mü?
Arkadaşlar hepinize teşekkürler.Kurabildim ve sorunsuz şuan. Sadece wifi driver hatası verdi onu çözdüm yani sıkıntı yok. İyi günler Konu Kilit.
Konu kilit lütfen.
 
Son düzenleme:
Mevcut işletim sistemi disk yöneticisi üzerinden, örneğin C:\ diskinize sağtıklayarak küçültme yoluyla, disk boyutunuza bağlı olarak yeterlilik vb. kuracağınız işletim sistemi için disk alanı ayırın örneğin 50-60 GB gibi bir alan yeterli gelecektir. İkinci aşamada da, kurmak istediğiniz işletim sistemini, ayırdığınız disk alanına kurarak, Dual işletim sistemine sahip olursunuz yani birden fazla işletim sistemleri artık mevcut oluyor bu yolla. Windows'un, 30 saniyelik işletim sistemleri seçim ekranı kurulum sonunda belirecek, son kurulan işletim sistemi üzerinden açılacaktır.

Windows 10 kurulu diyelim, Windows 7 kurarsanız eğer, bu işletim sistemi üzerinden Dual Boot ekranı belirecek ve bu ekran üzerinden seçim yaparak ilgili sisteme geçiş yapabileceksiniz. Arkadaşlarımızın belirttiği gibi de, birden fazla disk alanınıza bağlı olarak, işletim sistemleri kurmanız mümkündür. Kendim 8 farklı işletim sistemini 256 GB SSD ve 320 GB normal hard disk üzerinden farklı Partition'lara kurarak, Windows ve Linux işletim sistemleri dahil olmak üzere birden fazla sistemleri kullanmaktayım.

Burada tek fark, Linux işletim sistemleri, grub Boot loader üzerinden seçim ekranlarını vermesidir. OS-prober grub Boot loader ile Linux işletim sistemleri, mevcut diğer işletim sistemlerini kurulu olan Windows ise, Grub'a dahil ederek, 10 saniyelik genellikle bekleme süresinde, size işletim sistemini seçmenizi sağlar ve kurduğunuz sistemi seçerek grub Boot loader ekranı üzerinden de ayrıca seçim yaparak sisteme geçiş sağlanır. İşlemler gayet basittir aslında, temel mantığını anladığınızda yapacağınız diğer işlemler kendiliğinden otomatik olarak işlemler yapılır. Bunlar ile ilgili olarak işlemlerinizi yapmadan evvel, Dual sistem kurulumlarıyla ilgili videoları, resimli içerikleri inceleyip bakarsanız eğer mantığını anlamak bakımından yararlı olacağı kanaatindeyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı