Windows 10'u silmek

375374

Hectopat
Arkadaşlar selam ben laptopuma sinirlenip yumruk attım. HDD'si bozuldu şimdi eski bir HDD taktım ama içinde zaten Windows var ama açılırken yanlış yüklenme hatası veriyor açılmıyor. Bunu BIOS üzerinden silmek mümkün mü? Veya direkt bu halde USB ile yeni Windows kursam bir şey olur mu?

Arkadaşlar selam ben laptopuma sinirlenip yumruk attım. HDD'si bozuldu şimdi eski bir HDD taktım ama içinde zaten Windows var ama açılırken yanlış yüklenme hatası veriyor açılmıyor. Bunu BIOS üzerinden silmek mümkün mü? Veya direkt bu halde USB ile yeni Windows kursam bir şey olur mu?
Format USB'sini taktıktan sonra Shift + F10 ile komut istemcisine girin.

"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.

1602080178743.png

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın.

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.

Bir Windows 10 USB'si oluşturun, özel yüklemeyi seçin ardından HDD'nizi seçip sil butonuna tıklayın. Silindikten sonra yeni butonuna basın ve Windows'u kurun.

Format USB'sini taktıktan sonra Shift + F10 ile komut istemcisine girin.

"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.

1602080178743.png

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın.

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.
Hocam sizin dediğinizden bi tık farklı oldu ama hallettim. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı