Windows 10'u yeniden kurmak için anahtar şart mı?

poolman44

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Casper marka FreeDOS bir laptopa sahibim. Bir yazılımcı tanıdığımız sanırım KMS gibi bir yerden Windows 10 kurdu bilgisayara. 1 yıldır kullanıyorum ve hiçbir sorun yoktu ancak son birkaç haftadır bilgisayar aşırı saçmalamaya başladı. Uygulamalar açılmıyor, yavaşlıyor ve sürekli mavi ekran veriyordu. Bunu yazarken bile mavi ekran verdi :D. Bazı arkadaşlarım Windows'u yeniden kurmamı tavsiye etti. Virüs taraması yaptım ancak bir şey bulamadı bende yeniden kurmaya karar verdim. Nasıl yapıldığını da pek bilmiyorum. İlla anahtar alıp etkinleştirmemiz gerekiyor mu bir de yeniden kurduktan sonra bütün oyunları vs tekrar mı yüklemem gerek bilgisayara? Yardımcı olursanız sevinirim.

Key almanıza gerek yok, altta etkinleştir yazacak sadece, sistemi USB bellek yardımı ile temiz bu kurulum yapabilirsin. Temiz kurulum yapacağından oyunların silinecek. Önemli verilerini eğer D diskin varsa ona atıp C diskine yeniden Windows kurabilirsin.

Bahsettiğim sorunlar tekrar yaşanmaz değil mi hocam? Boşu boşuna o kadar şeyi silip tekrar indirmek istemiyorum internet çok yavaş zaten
Key almanıza gerek yok, altta etkinleştir yazacak sadece, sistemi USB bellek yardımı ile temiz bu kurulum yapabilirsin. Temiz kurulum yapacağından oyunların silinecek. Önemli verilerini eğer D diskin varsa ona atıp C diskine yeniden Windows

Kurduğun uygulamalara bağlı biraz. Kesin bir şey diyemeyiz yavaşlamasına. Güncelleme sonucu ve birikmiş gereksiz Regedit kayıtları, birikmiş önbellek verileri sonucu yavaşlamalar mevcut olabilir. Performans istersen biraz tatmin edecek kadar da olsa Custom Windows'lara yönelebilirsim ya da NTLite ile kendi ISO'nu yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı