Windows 10'un desteği bittiği zaman yine de kullanılır mı?

W10 ömrünü çok daha kısa sürede tamamlayacak.
Microsoft kullanılmasını istemiyor.
Örneğin;
Yeni alınan laptopların üretici sitelerinde dahi W10 driverlerini sunmaması normal mi yani?
Halbu ki varlar.

Ben düşük sistem+yavaş HDD ile 11'e geçtim yavaşlama olmadı. Aynı hatta biraz daha hızlı geldi 11.

Öyle zaten, LTSC 2024'ü Pentium'lu HDD'li sistemde kullanıyorum.

LTSC sürüm dediğiniz nedir acaba bilmiyorum merak ettim.

Hocam iş bilgisayarları ve düşük bilgisayarlar için içinde neredeyse hiçbir şey olmayan Windows sürümü, mesela hiçbir bloatware yok. Hesap makinesi dahi eski versiyonu ile geliyor, MS Store yok. Siz düşünün devamını.

Biraz konu dışı ama Windows 10 un bitirilmeye çalışılması ile alakalı olabilir,
*** TPM çipi ile ilgili kehanetim var. Belki çıkar belki de çıkmaz.
O TPM çipinin her türlü ücretli yazılımın lisansı için kullanılacağını düşünüyorum. Örneğin IDM, Adobe vs..

Hocam iş bilgisayarları ve düşük bilgisayarlar için içinde neredeyse hiçbir şey olmayan Windows sürümü, mesela hiçbir bloatware yok. Hesap makinesi dahi eski versiyonu ile geliyor, MS Store yok. Siz düşünün devamını.

Artı olarak yıllarca destek alacak, mesela Windows 10 IoT LTSC 2032 yılına kadar destek aliyor.

Biraz konu dışı ama Windows 10'un bitirilmeye çalışılması ile alakalı olabilir, şu TPM çipi ile ilgili kehanetim var. Belki çıkar belki de çıkmaz.
O TPM çipini her türlü ücretli yazılım için kullanılacağını düşünüyorum. Örneğin IDM, Adobe vs.

Windows 11 LTSC 24H2 TPM falan istemiyor, onlarda muhtemelen çalışır Adobe falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı