Windows 10'un etkinleşmeme sorunu

TalhaMSI

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 8.1'den 10'a yükseltme yaptım, Windows etkinleşti. Bazı sorunlar yaşadım, tekrar Windows 8.1'e döndüm. Sonra Windows 10 temiz kurulum yaptım, bu sefer etkinleşmedi. Windows 8.1'e de geri dönemiyorum. Ancak yüklediğim resimde olduğu üzere D diskinde kurtarma bölümü bunu nasıl kullanacağım? Hiçbir şekilde o kurtarma bölümüne ulaşamadım. Yükseltme yapınca seçeneklerde fabrika verilerine geri dön diye bir seçenek vardı. Şimdi öyle bir şey yazmıyor. Benim şimdi ne yapmam lazım? Bilgisayarım Msi gs60 2pl.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 aynı sürümü temiz kurulum yaptığınızı umuyorum. Forumda bazı insanlar windows 8.1 sl vardı windows 10 pro kurdum niye etkinleşmiyor diyor. Bazen sunucuya donanım kimliğiniz geç işleyebiliyor. Temiz kurulum yapmadan önce bir kaç gün beklemek gerekli. Ayrıca microsoft hesabınızla giriş yapın.

Bir bilgisayarda aynı sorunu yaşadım. Kurulu Windows 10'u bozmamak için başka disk bölümüne eski işletim sistemini kurup yükseltme yaptım. 2 tane Windows 10 kurulu olmuş oldu. Yükseltilenin aktivasyonu başarılı olunca otomatikman diğerinin de aktivasyonu olmuş oldu.

Windows 10 aynı sürümü temiz kurulum yaptığınızı umuyorum. Forumda bazı insanlar windows 8.1 sl vardı windows 10 pro kurdum niye etkinleşmiyor diyor. Bazen sunucuya donanım kimliğiniz geç işleyebiliyor. Temiz kurulum yapmadan önce bir kaç gün beklemek gerekli. Ayrıca microsoft hesabınızla giriş yapın.

Bir bilgisayarda aynı sorunu yaşadım. Kurulu Windows 10'u bozmamak için başka disk bölümüne eski işletim sistemini kurup yükseltme yaptım. 2 tane Windows 10 kurulu olmuş oldu. Yükseltilenin aktivasyonu başarılı olunca otomatikman diğerinin de aktivasyonu olmuş oldu.
Home Single Language kurdum. Tekrar 8.1 e dönünce mi 10 lisansım gitti ki? Normalde yükseltmeyle lisansım olmuştu. Diyelim her şeyi düzelttim 10 a yüksettim, Windows 10 dayken lisans sorunca "atla" deyip temiz kurulum yaparsam lisans etkinleşir mi? Çünkü her ne kadar yükseltmeyle temiz kurulum yapmış olasamda Windows 8 deyken temiz kurulum yaptım. D deki sağlam kurtarma bölümünü nasıl kullanabilirim. Ordan nasıl fabrika verilerine sıfırlarım. Yada orası bu işe yarar mı?

Başka bir sorum daha olacak bilgisayarımın sağ hoparlörü bir kaç saat kullandıktan sonra bozuluyor, çok kötü ses veriyor. Garanti servisine verdim sorun yok diye gönderdiler. Ama bir kaç saat sonra tekrar bozuldu. Nasıl düzeltirim? Format düzeltmiyor.

Son düzenleme:
Windows 8.1'e dönmeniz ile alakası yok. Sorun aktivasyon olan Windows 10 lisansınızın Microsoft sunucularına işlememiş olması. İşlemediği için tekrar yükseltme yoluyla geçiş yapmanız lazım. Windows 10 aktivasyon olduktan sonra garanti olsun diye microsoft hesabınızla giriş yapın. Bir kere donanım kimliğiniz sunucuya işlenirse istediğiniz kadar temiz kurulum yapabilirsiniz.

Şu noktada kurtarma bölümünün işinize yarayacağını zannetmiyorum.

Hızlıca bu sorunu çözmek istiyorsanız ve temiz kurulum yaptığınız Windows 10'daki ayarlarınız kurulumlarınız gitmesin istiyorsanız D sürücüsüne Windows 8.1 SL kurun yükseltme yoluyla Windows 10'a geçin. Aktivasyon olduğu zaman otomatikman diğer Windows 10 da etkinleştirilmiş olacak. Komut satırına msconfig yazıp çalıştırın. Ön yükleme kısmından D'ye kurulu Windows 10 bölümünü silin. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp kullandığınız esas Windows 10'a dönün. İster D'ye format atıp Windows kurulumuyla gelen dosyalardan kurtulun, isterseniz unlocker gibi programla windows ile ilgili klasörleri silin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı