Windows 10'un kötü olduğunu kanıtlayan bir kanal

Kullanmayı bilmiyorsunuz, önyargı ile başlıyorsunuz. Başka dağıtımları bile denememişsin. Daha masaüstü ortamının ne demek olduğunu bilmiyorsun ve eleştiri yapıyorsun. Ubuntu, GNOME kullandığı için özelleştirme seçenekleri bir yere kadar. GNU/Linux'ta en fazla özelleştirilebilen masaüstü ortamı KDE Plasma'dır. KDE Plasma kullanan 2 tane Ubuntu tabanlı dağıtım örneği vereyim; Kubuntu ve KDE Neon. Ayrıca neden EXE dosyası çalıştırmaya ihtiyaç duydun ki?

Oyun bilgisayarim win7(eski kafalıyım evet ) ama günlük hayatta macos kullanıyorum. Oyun konusunda windowsu seviyorum ama hertürlü işimi mac cihazimdan yapıyorum. Şuan bu postu gönderirken mesela. Şarj süresi 8 saat gidiyor ve 1.3kg ağırlığında bir cihaz. Çoğu zaman şarj kablosunu taşımıyorum.

NVIDIA ve AMD kavgaları yetmedi bir de bu çıkar şimdi başımıza.
Çok uzun zamandır var bu tartışma. Sebebi ise insanların GNU/Linux'un ne olduğunu bile bilmeden atıp tutması. Gerçekten anlayarak kullansalar altyapısının/çekirdeğinin Windows'tan daha iyi olduğunu fark edecekler. EXT4 dosya sistemi de NTFS'ten daha iyi mesela ama kimlere anlatıyorum ki. Fikirleri değişmeyecek.

İhtiyaçlarımı karşıladığı ve kullanmaktan memnun olduğum için ilk günden beri Windows'tan memnunum. Sonuçta çocukluktan beri alıştığımız ve çoğumuzun kullandığı bir sistem. Oyun oynayanlar için rakibi yok kanımca.

Alışkanlık olduğu için biraz öyle geliyor. Aslında pazar payı artsa Adobe gibi firmalar veya donanım üreticileri daha fazla önem verebilir GNU/Linux'a. Oyun konusunda da aynı şey geçerli.

Oyun konusunda bazı istisnalar var, örneğin CS:GO eğer AMD GPU kullanıyorsanız GNU/Linux'ta ezici bir üstünlüğe sahip oluyor FPS bakımından.

EXE dosyalarını çalıştırmak için Wine'ı kurdum, hiçbir şeye yaramadı. İşin özü 3. günde Windows'a geri döndüm.
Wine ile her şeyi yapabilirsiniz diye bir kaide yok ki zaten, EXE dosyaları o kadar önemliyse ve alternatifi de yoksa kasmanın bir anlamı yok, Windows kullanmak daha mantıklı. Hem Dual Boot kullanıyormuşsunuz, lazım olunca Windows'a geçerdiniz, canınız isteyince Ubuntu'ya. Size demiyorum yanlış anlamayın, Wine fazla abartılıyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…