Merhaba. Bugün sizlerle daha Windows 10 ile birlikte geçirdiğim ilk gündeki farkettiğim, performans artışları ve yeni özelliklerden bahsetmek istiyorum.
İşte tecrübelerime dayanarak, Windows 10 işletim sisteminin performansa etki ettiği yeni özellikleri:
Umarım şimdiden yaptığım değerlendirmeyi beğenmişsinizdir.
İşte tecrübelerime dayanarak, Windows 10 işletim sisteminin performansa etki ettiği yeni özellikleri:
- İndirme veya Yükleme işlemlerinizi Windows 10 ile daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunu, otomatik olarak öncelik atayarak sağlıyor. Yani mesela hızlı bir internetiniz varken, siz bir online bir oyun oynarken lag oranını azaltabiliyor. Mesela eski işletim sistemlerinde güncelleştirmeleri indirirken, bir yerden indirme işlemini rahat yapabiliyordu. Ancak Windows 10'da özellikle güncelleştirme yüklerken, diğer taraftan başka bir dosya indiremiyorsunuz çünkü, internet önceliğini güncelleştirmelere atayabiliyor. Bu şekilde, güncelleştirmeleri daha da hızlı yüklemiş oluyor.
- Fare ile herhangi bir pencereyi hareket ettirirken daha akıcı ve daha yumuşak bir hissiyat sunuyor. Kısaca, daha hızlı tepkime süreleri, pencereleri açarken ya da kaparken daha hızlı tepki verebiliyor. Üstelik bunu 5400 RPM bir hardisk üzerinde kuruluyken, daha eski işletim sistemlerine göre daha akıcı bir performans ve de yanıt süresi sunabiliyor.
- Şık ve kendine has bir tasarıma sahip olan Windows 10, sürekli güncel kalabildiği gibi, güvenlik güncelleştirmelerini de gerektiği zaman yapabilen bir işletim sistemi olduğu için, herhangi bir güvenlik açığı ile karşılaşmıyorsunuz. Yani, güvenli bir şekilde kullanabiliyorsunuz anlamına geliyor.
- Windows 10'un tek olumsuz tarafı ise, daha eski cihazlarda tam performansta çalışamayabileceği. Örnek vermek gerekirse, ekran kartı veya başka bir donanımın sürücü uyumsuzluğu, eski işletim sistemlerinden daha yavaş çalışmalar görülmesi gibi bu tip sorunlar yaşanabilir. Ancak bu tip sorunlar genellikle, 2004 yıllarından kalma artık üretimi çok uzun yıllar önceden bitmiş, Pentium 4 veya core duo gibi bu nesilde kullanılmaması gereken bilgisayarlar için geçerli bir durum. 2010 ve daha sonrasında aldığınız bilgisayarlarda Windows 10'un etkisi ve nimetleri gerçekten fazlasıyla büyük.
- Güncel ekran kartı sürücülerinizi, Windows 10 ile birlikte sıkıntısız bir şekilde ve tam verim alabilecek şekilde kullanmanıza imkan tanır.
- Technopat Sosyal forumundan Windows 10 hakkında her zaman destek alabiliyor olmanızdır. Çünkü, daha eski işletim sistemi kullanıcılarına genellikle daha az destek vermeleri söz konusudur.
Umarım şimdiden yaptığım değerlendirmeyi beğenmişsinizdir.
Son düzenleyen: Moderatör: