Windows 10'un yanına Windows XP kurmak

rbstsoul

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 2666 MHz
Ekran kartı
AMD RX 550
İşlemci
i5-10400F
Merhaba.

1645549212147.png

Sistemim bu şekilde. Bir amacı yok ancak bilgisayarıma Dual boot olarak Windows XP kurmak istiyorum. Windows 7 de olabilir. Windows 95 bile olabilir, eski tarz bir işletim sistemini Dual boot olarak kurmak istiyorum. Lütfen Linux kur demeyin, zaten daha önceden çok fazla kez Linux kurup sildim, canım sıkıldığı için eski bir Windows kurmak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkün ise hangi yolu takip etmeliyim? Ekran kartı AMD RX 550.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Eki Görüntüle 1313043

Sistemim bu şekilde. Bir amacı yok ancak bilgisayarıma Dual boot olarak Windows XP kurmak istiyorum. Windows 7 de olabilir. Windows 95 bile olabilir, eski tarz bir işletim sistemini Dual boot olarak kurmak istiyorum. Lütfen Linux kur demeyin, zaten daha önceden çok fazla kez Linux kurup sildim, canım sıkıldığı için eski bir Windows kurmak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkün ise hangi yolu takip etmeliyim? Ekran kartı AMD RX 550.
Dual boot xp kuramazsın. Donanımlarından dolayı kuruluma bile geçmez tahminimce (usb driverların sadece basit bir örnek) Win 7 belki kurulur ama onda da driver problemi olabilir. Sanal makineye kurmanızı tavsiye ederim.

Windows XP de SATA bir diske kurulum yapmak için oynanmış ISO dosyalarıyla kurulum yapmak lazım diye biliyorum. Bence Windows 7 kurun. Riske ve uğraşa değmez.

Windows XP kuramazsın. Modlu filan vardırda uğraşmaya değmez sanal makineye kurun daha iyi olur.

XP kurulumuna girersen büyük ihtimalle böyle bir ekran ile karşılaşırsın.

mavi-ekran-hatasi.jpg

Günümüz sistemlerine ve bundan biraz daha eski sistemlere bile XP gibi eski işletim sistemleri adam akıllı kurulamıyor. Sürücü problemi yaşarsınız. Bunun yerine VMWare gibi bir yazılım ile sanal makine oluşturun ve orada çalıştırın. Hem Dual-Boot'daki XP'den daha işlevsel olacaktır.

Peki en eski hangi Windows'u Dual-Boot olarak kurabilirim?
Sanırım Windows 7. Ama ben bu sistemin ona sürücüsü olduğunu da sanmam. Günümüz sistemleri için genelde sadece Windows 10 sürücüsü oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı