Rehber Windows 10'un yanına Windows XP kurmak

Öyle ama sanal makineye kurulan Kali Linux, Windows XP gibi OS'lar ile ana makineye kurulan işletim sistemleri arasında gerçekten büyük bir fark var akıcılık konusunda.

RAM MHz'si düşüllüğünden kaynaklı. 3200 MHz RAM ile kullanırsanız akıcılığı hissedersiniz. Ama sanal makine olduğu için doğası gereği ani donmalar vs illaki olur.

Son düzenleme:
Hocam güzel olmuş, Ben de zamanıda Dual boot High Sierra kullanmıştım.

Bence XP için retro bir PC toplamak daha çok tat verirdi. Zaten şuan o donanımlı bir PC "o zamanların" efsane ekran kartları ile 100-200 TL'ye alınabilir.

Senaryo 2: Böyle özel üst seviye ekran kartları vardı. Mesela bizde Nvidia FX5200 vardı ama aslında şuan 2022'de FX5900 Ultra gibi şeyler bulunabilir. Ama para ve iyi araştırmak lazım.

Kolay gelsin:)

Şu kanala bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rehbere başlamadan önce bize lazım olan şeylere bakalım.

Windows XP USB ya da CD/DVD'si
Windows 7, 8, 8.1, 10 USB ya da CD/DVD'si (bu olmadan başlamayın!)
Windows XP ile uyumlu sürücüler (bilgisayarınız yeniyse maalesef kuramazsınız)
EasyBCD programı
Windows USB'si hazırlama

Adım 1:
Öncelikle Windows XP'yi kuracağımız diski belirledikten sonra o diske hazırladığımız Windows XP USB'si ile Windows XP'yi kuralım.
Dikkat! Disk seçme kısmında belirlediğiniz diski seçin aksi taktirde Windows 10'u kaybedersiniz.

Eki Görüntüle 1132520

Adım 2:
Windows XP'yi kurduktan sonra Windows 10 erişilemez hale gelecektir. Bu adımda Windows 10 ve XP arasında geçişi sağlayacağız yani boot manager ekranını yapacağız.
Hazırladığınız ya da var olan Windows 7,8,8.1 USB ya da CD'sini bilgisayarınıza takın ve boot edin. Ardından aşağıdaki gibi bilgisayarımı onar butonuna basın.

Eki Görüntüle 1132532

Sonra şu adımları izleyin:

Eki Görüntüle 1132543
Eki Görüntüle 1132551
Eki Görüntüle 1132556

Eki Görüntüle 1132561

Ardından yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir buraya sırasıyla şunları yazalım.
Kod:
bootrec /Fixmbr
bootrec /Fixboot
bootrec /Rebuildbcd
exit yazıp çıkalım

Aslında bunları yaptıktan sonra artık boot manager ekranı gelmesi lazım ancak bende gelmedi. Eğer sizde de gelmediyse üçüncü adıma geçin.

Adım 3:
Bunları yaptıktan sonra Windows 10 açılacaktır. Windows açıldıktan sonra EasyBCD programını indirip kuralım. EasyBCD
Ardından aşağıdaki adımları izleyin.
Eki Görüntüle 1132584

Eki Görüntüle 1132585

Eki Görüntüle 1132588

Eki Görüntüle 1132594

Ve bu kadar. Artık Windows 10 ve Windows XP'yi Dual Boot olarak kullanabileceksiniz.
10 varken neden xp kullanalım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı