Windows 11, 12. Nesilde Linux’tan Daha İyi Performans Gösteriyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Linux-Windows-11.jpg

Intel’in Alder Lake ile benimsediği yeni hibrit mimari, Windows 11 dışındaki işletim sistemlerinde bazı uyumsuzluk ve performans sorunlarına yol açabiliyor. Phoronix tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Intel’in 12. Nesil Alder Lake işlemcilerinin Windows 11 ortamında Linux tabanlı işletim sistemlerinden çok daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Bunun ardındaki ana sorun ise Linux’un Alder Lake’in hibrit […]

Devamı: Windows 11, 12. Nesilde Linux’tan Daha İyi Performans Gösteriyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Windows 11'in bu işlemciler için optimize edildiği yazıyor zaten, bu kadar devasa bir şirketin bunu seri bir şekilde halletmesi çok normal. Linux'u topluluk geliştiriyor, bu teknolojiye de ayak uydurur hallederler, yazıdaki gibi 5.16da olmasa başka kernel sürümünde olur çözülür, ben yazıda belirtildiği gibi pek şaşılacak bir taraf göremedim.

👌

Linux-Windows-11.jpg

Intel'in Alder Lake ile benimsediği yeni hibrit mimari, Windows 11 dışındaki işletim sistemlerinde bazı uyumsuzluk ve performans sorunlarına yol açabiliyor. Phoronix tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Intel'in 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin Windows 11 ortamında Linux tabanlı işletim sistemlerinden çok daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Bunun ardındaki ana sorun ise Linux'un Alder Lake'in hibrit […]

Devamı: Windows 11, 12. Nesilde Linux’tan Daha İyi Performans Gösteriyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Windows 11 aşırı nefret ettiğim ve sıkıntılı bir sistem. Geçtiğim an arayüzü çok kötü geldi ve hiçbir oyun oynayamadım. Neymiş bu Windows 11 vallahi aklım almıyor. Asla geçmem bir daha.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı