Windows 11 "22616" sürümünde sorun var mı?

Peki sizce şimdi 22000.651 yapısından (veya bugün çıkacak patch tuesday güncellemesi ile gelecek 22000.xxx yapısından) 22616.1 yapısına geçmeye değer mi? Sonuçta 22H2 sürümü artık son evreye geliyor ve muhtemelen 1-2 hafta içerisinde bir ana yapı final olarak belirlenecek ve o yapıya standart toplu güncellemeler gelmeye başlayacak. O yüzden bir yandan şimdi geçmek istiyorum. Fakat bir yandan da bu hafta yeni bir yapı yayınlanma ihtimali olduğunu düşünüyorum. O yüzden de geçip geçmeme konusunda kararsızım açıkçası.

RTM'ye 1 2 hafta kalmış olabilir bence ana yapı yayınlandığı zaman geçin şimdi Insider sürümü olduğu için telemetri verileri çalışıyor doğal olarak RAM kullanimi artıyor bence RTM olduğu zaman geçin ben 2-3 kere denedim bu sürümü ancak dediğim gibi telemetriden kaynaklı RAM artışı var.

RTM'ye 1-2 hafta kalmış olabilir. Bence ana yapı yayınlandığı zaman geçin çünkü şu anki sürüm Insider sürümü olduğu için telemetri verileri çalışıyor. Doğal olarak RAM kullanımı artıyor. Bence RTM olduğu zaman geçin. Ben bu sürümü 2-3 kere denedim ancak dediğim gibi telemetriden kaynaklı RAM artışı var.
Benim için RAM kullanımı çok da önemli değil açıkçası. Zaten 16 GB RAM var. O yüzden 5 GB yerine 7 GB kullanılsa da sorun olacağını sanmıyorum. En kötü sisteme Pagefile yani sanal bellek atadım, onunla fazla RAM kullanımını telafi eder diye düşünüyorum.

Ancak yarın veya Perşembe/Cuma günü yeni bir yapı yayınlanabilir diye düşünüyorum. O yüzden yarını bekliyorum.

Benim için RAM kullanımı çok da önemli değil açıkçası. Zaten 16 GB RAM var. O yüzden 5 GB yerine 7 GB kullanılsa da sorun olacağını sanmıyorum. En kötü sisteme pagefile yani sanal bellek atadım, onunla fazla RAM kullanımını telafi eder diye düşünüyorum.

Ancak yarın veya Perşembe/Cuma günü yeni bir yapı yayınlanabilir diye düşünüyorum. O yüzden yarını bekliyorum.

Fazla RAM'iniz varsa sorun olmaz yeni yapı geldiği zaman kurarsanız ve stabil olduğunu düşünüyorsanız bu konunun altına yazar misiniz beni etiketleyerek iyi akşamlar.

Peki sizce şimdi 22000.651 yapısından (veya bugün çıkacak Patch Tuesday güncellemesi ile gelecek 22000.xxx yapısından) 22616.1 yapısına geçmeye değer mi? Sonuçta 22H2 sürümü artık son evreye geliyor ve muhtemelen 1-2 hafta içerisinde bir ana yapı final olarak belirlenecek ve o yapıya standart toplu güncellemeler gelmeye başlayacak. O yüzden bir yandan şimdi geçmek istiyorum. Fakat bir yandan da bu hafta yeni bir yapı yayınlanma ihtimali olduğunu düşünüyorum. O yüzden de geçip geçmeme konusunda kararsızım açıkçası.

Birkaç gündür kullanıyorum çok ufak tefek buglar harici bir sıkıntı yaşamadım. Beta kanalında kullanılabilir, zaten son aşamasına geldi dediğiniz gibi. RTM sürümü Ağustos'ta çıkacak diyenler var yani bilemedim o zamana kadar ne olur ne biter. Sabredemeyen birisiyseniz geçebilirsiniz, pişman edecegini sanmıyorum.

Birkaç gündür kullanıyorum çok ufak tefek buglar harici bir sıkıntı yaşamadım. Beta kanalında kullanılabilir, zaten son aşamasına geldi dediğiniz gibi. RTM sürümü Ağustos'ta çıkacak diyenler var yani bilemedim o zamana kadar ne olur ne biter. Sabredemeyen birisiyseniz geçebilirsiniz, pişman edeceğini sanmıyorum.
Yarın veya Perşembe/Cuma günü yeni bir yapı yayınlanabilir diye şimdilik 22000.675 yapısında bekliyorum. Bu hafta içinde yeni bir yapı yayınlanırsa o yapının bilinen sorunlar listesine bakacağım. Eğer o yapıda fazla bir sorun yoksa (şu anda Nickel yapılarında sadece güvenli modu etkileyen birkaç sorun var) o zaman o yapıya geçiş yapacağım. Sonra ise deneyimlerimi paylaşacağım.

Şimdi 22616 yapısına geçersem geri dönmem sıkıntılı olabilir. Çünkü Windows.old klasöründe 22000.675 sürümü duracak olsa bile bu hafta yeni bir yapı yayınlanıp Windows o yapıyı otomatik yüklerse o zaman o 22000.675 sürümünde olan Windows yedeği silinir ve 22616 sürümünde olan Windows oraya yedeklenir. O zaman da ciddi bir sorun olduğunda 22000.xxx yapılarına geri dönmem imkansız hale gelir ve format atmam gerekir.

O yüzden bu hafta gelecek olan yeni 22H2 yapısını bekliyorum. :)

22621 derlemesi yayinlandi.
22621 derlemesi yayinlandi.

Windows central yazarlarından birisi yazmış RTM olabilir diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı