Rehber Windows 11 22H2'den 23H2'ye Yükseltme

Not: Bu rehberi takip etmek tamamen kullanıcının kendi sorumluluğundadır. Her adımın doğru bir şekilde izlenmesi ve gereksinimlerin karşılanması kullanıcının sorumluluğundadır. Rehberin sağlayıcısı olan kişi veya kuruluş, güncelleme işlemlerinden kaynaklanan herhangi bir sorundan sorumlu tutulamaz. Kullanıcıların yedekleme yapmaları ve güncelleme işlemlerini dikkatlice gerçekleştirmeleri önerilir.

Bilgi:

Windows 11'in 22H2 ve 23H2 sürümleri aynı çekirdek işletim sistemini ve dosyaları kullanır. Bu yüzden 23H2 sürümündeki yeni özellikler, 22H2 sürümünün son güncellemesinde bulunur, ancak bu özellikler aktif değildir. Bu özellikler, "etkinleştirme paketi" adı verilen küçük bir güncellemeyle açılana kadar beklemede kalır.

Etkinleştirme paketi, 22H2 sürümünden 23H2 sürümüne geçişi tek bir yeniden başlatma ile sağlar ve güncelleme süresini kısaltır. Bu sayede cihazlar hemen yeni özellikleri kullanabilir. Windows Update üzerinden güncelleme alan 22H2 sürüm cihazlar, otomatik olarak etkinleştirme paketini alarak 23H2 sürümüne geçer.

Gereksinimler:
  • Windows 11 22H2 sürümüne sahip olmak
  • KB5027397 Etkinleştirme Paketi (Direkt link makalenin sonunda)
Adım Adım Yükseltme:
  1. Güncellemeleri Kontrol Et:
    • Başlat Menüsü'ne tıklayarak Ayarlar'a gidin.
    • Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne girin.
    • Windows Update seçeneğini seçin.
    • Güncellemeleri Kontrol Et düğmesine tıklayarak mevcut güncellemeleri kontrol edin.
    • 22H2 sürümünün güncel olduğundan emin olun. Tüm güncellemeleri yapın.
  2. KB5027397 Etkinleştirme Paketi'ni İndirin ve Kurun:
    • KB5027397 güncellemesi Microsoft Update Kataloğu'nda bulunmamaktadır. Bu nedenle, güncellemeyi güvenilir bir kaynaktan indirmeniz gerekmektedir, örneğin:
    • İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak kurulumu başlatın.
    • Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  3. Yükseltme Sonrası Kontroller:
    • Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümünden Windows sürümünüzün 23H2 olduğunu doğrulayın.
    • Tüm sürücülerin güncel olduğunu kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yapın.
Ek Bilgiler:
  • Sorun Giderme: Güncelleme sırasında veya sonrasında sorun yaşarsanız, Windows Update Sorun Giderici'yi kullanabilirsiniz.
  • Yedekleme: Yükseltme öncesi veri kaybını önlemek için dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
  • KB5027397 Etkinleştirme Paketi (Direkt Link)
Bu adımları izleyerek Windows 11 22H2'den 23H2'ye kolayca yükseltebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da halen gelmedi. Bu konu güncel mi acaba? 22H2 gözüküyor ve update'de çıkmıyor. Sistemim her şekilde karşılıyor Win 11 gereksinimlerini.
Önerdigim sekilde güncelleme yaparsaniz sisteminizi yükseltmis olursunuz. Daha sonra gelecek güncellemeler hep 23H2 üzerine olur.

KB5027397 Etkinleştirme Paketi (Direkt Link) indirip kurdum. 22H2 den 23H2 ye geçiş yaptım. Hiç bir sorunla da karşılaşmadım. Bir yerde 22H2 versiyonuna güncelleme ileride sonlanacakmış.
Yıl sonuna doğru 24H2 çıkacak. Bu durumda 22H2 versiyonuna güncelleme gelmeyecek olası olası. Şimdiden 23H2'ye geçmek en doğru hareket bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı