Daha fazla  

- Sistem Özellikleri
- Ana PC:
 Ryzen 5 5600
 MSI RTX 4060 Ti 8 GB
 16 GB DDR4 RAM
 MSI B550M PRO-VDH WIFI
 1 TB KIOXIA M.2 SSD
 MSI A750GL 750W
 MSI M100R

Kumpir:
 i7 3770
 MSI GT 1030 GDDR5
 8 GB DDR3 RAM
 ASUS P8H61M-LX R2.0
 480 GB KIOXIA SSD
 Frisby Slim kasa
 300W PSU

Kumpir V2:
 i3 540
 MSI RX 550 2 GB
 8 GB DDR3 RAM
 ASUS P7H55M-LX
 120 GB SSD
 Frisby Slim kasa
 300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
- RAM
- 16 GB 3200 MHz
- SSD veya HDD modeli
- 1 TB M.2 SSD
- Ekran kartı
- NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
- Anakart
- B550M PRO-VDH WIFI
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600
Windows 11 bilgisayarım oyun oynarken beklenmedik bir anda donuyor, sesler takılıyor ve en son siyah ekranda kalıp hiçbir tepki vermiyor. Oynadığım oyun da hiç ağır bir oyun değil, Garry's Mod oynuyorum. Kasayı tuşuna basılı tutarak kapatıp açmak zorunda kalıyorum, çünkü bu esnada klavyedeki Num Lock lambasından bile tepki alamıyorum. Bu sorun yaklaşık 2-3 haftadır devam ediyor ve artık iyice beni bu bilgisayarı kullanmaktan soğutmuş durumda.
En son az önce yaşadığım çöküntüde ise bu sefer Olay Görüntüleyicisi üzerinde "l1vhlwf hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı: Hiper yönetici özelliği kullanıcı tarafından kullanılamıyor." hatasını gördüm.
Bu süreçte şüphelenip denediğim yöntemler:

En son az önce yaşadığım çöküntüde ise bu sefer Olay Görüntüleyicisi üzerinde "l1vhlwf hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı: Hiper yönetici özelliği kullanıcı tarafından kullanılamıyor." hatasını gördüm.
Bu süreçte şüphelenip denediğim yöntemler:
- Olay Görüntüleyicisi üzerinde "nvlddmkm" hatası görmem üzerine DDU ile NVIDIA ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırdım ve sıfırdan en güncel sürümü kurdum.
- Daha önce Steam'de yaşadığım bir sorun üzerine Steam Beta katılımını aktif etmiştim. Beta katılımından çıktım ve stabil sürüme döndüm.
- Birçoğumuzun klasiği olan sfc /scannowkomutunu kullandım.