Windows 11 24H2 ile artık eski işlemcilere hiçbir şekilde kuralamayacak

Bu eski sistemlerden kaynaklanan uyumsuzluklar nedeniyle adamlar sorun çözümleri ile boşa vakit harcıyor. Bir zahmet taş devrinden kalma pclere yüklemeyin.

2400G 1050 Ti sistemimi 24h2'ye yükselttim bir problem olmadı. Herkes son model PC kullanmak zorunda mı?

Bu eski sistemlerden kaynaklanan uyumsuzluklar nedeniyle adamlar sorun çözümleri ile boşa vakit harcıyor. Bir zahmet taş devrinden kalma pclere yüklemeyin.
Japonya'da bazı insanlar 30 yaşında Full HD CRT TV'leri hâlâ kullanıyor HD uydu alıcısı ve HDMI dönüştürücü ile. Niye, çünkü Full HD (1920x1035 ama 1920x1080 ile tamamen aynı şey olduğunda 1080i çalışıyor sorunsuzca). Yani hâlâ iş görüyorlar ve keskinlik + renk kalitesi HDR ile yarışır düzeyde (inanmayan araştırsın). Bu hesap bu da. Core 2 Duo'lu PC'ler güç olarak yetersiz ama özellik olarak hâlâ çoğu yeni şeyle uyumlu. Parası yetmiyor olabilir insanların. Mesela örnek (1996 model Sony KW-32HD5):
i-img1200x900-1639292881rll3wz277868 (1).jpg

i-img1200x900-1639292881rgoaw5277868 (1).jpg

@merst @EFI Shell Siz işin içinde olmadığınız için size basit gelebilir. Binlerce çeşit donanımla uyumlu yazılım çıkarmak kolay değil ki imkansız gibi bir şey. Sırf bu yüzden Windows sorunları bitmek bilmiyor. Eski donanımlara temiz bir çizgi çekip yen baştan bir yazılım üretseydi daha iyi olacaktı. Herkes sorunları Windows'tan biliyor. Kimse demiyor ki bu kadar donanıma nasıl uyumlu olacak?

@merst @EFI Shell Siz işin içinde olmadığınız için size basit gelebilir. Binlerce çeşit donanımla uyumlu yazılım çıkarmak kolay değil ki imkansız gibi bir şey. Sırf bu yüzden Windows sorunları bitmek bilmiyor. Eski donanımlara temiz bir çizgi çekip yen baştan bir yazılım üretseydi daha iyi olacaktı. Herkes sorunları Windows'tan biliyor. Kimse demiyor ki bu kadar donanıma nasıl uyumlu olacak?

Her şey pazarlama stratejisidir. Windows 11 ilk duyrulduğunda desteklenmeyen yığınla işlemciyi gören insanlar çok eleştirdi. Sonuç ne oldu; sözde desteklenmeyen eski - yeni sayılabilecek bütün işlemcilere insanlar bir şekilde Windows 11'i yükledi ve sorun yaşamadığını gördü. Bu sadece Microsoft'un keyfi kararıdır.

Şu her şeyi son model kullanma hastalığı en fazla bizim ülkede var gördüğüm kadarıyla. Gittiğim 4 ülke var ve hiçbirinde gördüğüm kadarıyla insanlar yetebildiği sürece asla teknolojik ürünlerini değiştirmemekten yana. Bizde ise 19 Pro çıkmış 19090 Ti çıkmış hemen elimdeki bir alt modelini satıp üstüne koyup onu almalıyım (maddi açıdan sorun yaratmasına rağmen) 36 ay taksit yapıp telefon alanlar vardı, sadece bizim ülkededir sanırım.

Yo, ben sanki bilmiyorum. Zaten hiçbir şeyin iOS ve macOS kadar stabil olamamasının sebebi bu.

Her şey pazarlama stratejisidir. Windows 11 ilk duyrulduğunda desteklenmeyen yığınla işlemciyi gören insanlar çok eleştirdi. Sonuç ne oldu; sözde desteklenmeyen eski - yeni sayılabilecek bütün işlemcilere insanlar bir şekilde Windows 11'i yükledi ve sorun yaşamadığını gördü. Bu sadece Microsoft'un keyfi kararıdır.

Şu her şeyi son model kullanma hastalığı en fazla bizim ülkede var gördüğüm kadarıyla. Gittiğim 4 ülke var ve hiçbirinde gördüğüm kadarıyla insanlar yetebildiği sürece asla teknolojik ürünlerini değiştirmemekten yana. Bizde ise 19 Pro çıkmış 19090 Ti çıkmış hemen elimdeki bir alt modelini satıp üstüne koyup onu almalıyım (maddi açıdan sorun yaratmasına rağmen) 36 ay taksit yapıp telefon alanlar vardı, sadece bizim ülkededir sanırım.
Evet, Microsoft yalan söylüyor çoğu konuda. Bunlar Windows Vista satışa çıkmadan hemen önce UEFI desteği olmayacak diye açıklama yapan insanlar. Halbuki içinde UEFI vardı ve sorunsuz çalışıyordu. Microsoft'a göre SP1 olan ISO dosyası/DVD lazım. İşin tuhaf kısmı, Server 2008'i muaf tutmuştu bunlar. Halbuki ISO dosyaları tamamen copy-paste. Dalga geçiyorlar milletle.

Windows 10'un hala 1 yıldan fazla zamanı var. Windows 11 şu anki versiyon 23H2'nin de şöyle bir 1,5 yıldan fazla zamanı var. 2 seneye Allah kerim, bizdeki ekonomi ile belki Rufus'a talim diyecek insanlar. Bugün çarşıda 1 adet minik plastik şişede lehim pastası alacaktım, 30 lira olmuş Ankara'da, çok buldum, ama fiyatlar böyle. Yeni bir TV şöyle iyi bir OLED ekran 50 bin'den aşşağı değil. Zaman tasarruf devri, Allah herkeze yapacağı alış verişlerde yardım etsin....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı