Merhaba. Windows 11 23H2 kullanıyorum ve Windows güncellemeleri kısmında bilgisayarınız 24H2 sürümüne uygun, indir ve yükle yazıyor. 23H2'ye göre neler değişiyor ve sizce güncellemeli miyim?
Merhaba. Windows 11 23H2 kullanıyorum ve Windows güncellemeleri kısmında bilgisayarınız 24H2 sürümüne uygun, indir ve yükle yazıyor. 23H2'ye göre neler değişiyor ve sizce güncellemeli miyim?
24H2 sürümünü kullanıyorum, bu sürümde DNS kullanıyorsan çalışmayacak, çalışması için ek program gerekiyor goodbyedpi gibi, onun harici oyun performansı ve diğer konularda hiç bir sıkıntı gözükmüyor.
24H2 sürümünü kullanıyorum, bu sürümde DNS kullanıyorsan çalışmayacak, çalışması için ek program gerekiyor goodbyedpi gibi, onun harici oyun performansı ve diğer konularda hiç bir sıkıntı gözükmüyor.
DNS'i manuel olarak girersen çalışmıyor, warp dediğimiz şey vpn ile aynı işlevi yapıyor o yüzden çalışacaktır fakat pingin yükselecek. WARP yerine goodbye dpi kullanıyorum bir kaç kişinin önerisiyle, bu program sayesinde elle girdiğin DNS değeri çalışır hale geliyor.
23H2 sürümünde ek programa ihtiyaç duymadan direkt DNS'i elle ipv4 ayarlarına yazman yeterli oluyordu, 24H2 sürümünde ya bir şeyleri eksik yapmışlar ya da bunu engellemişler o yüzden DNS için program gerekiyor. İleride muhtemelen güncellemeyle bu sorunu düzeltirler.
Bilinmiyor, yasaklamış veya hata olabilir. Yasaklansa DNS ayarı olmaz, hiç bir şeyi bilmiyoruz sistemsel hata olması yüksek ihtimal, güncellemeyle çözene kadar dns izni için ek program gerekiyor dediğim gibi.