Çözüldü Windows 11 7. nesil işlemcilere destek verecek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

166770

Kilopat
Makaleler
5
En son öyle bir söylenti vardı. Hatta bazı 7. nesiller destekliyor şu anda diye biliyorum. Hepsi destekleyecek mi?

Tüm şirketler gibi Microsoft'ta tamamen kar marjı amaçlı çalışan ve diğer her şeyi 2. plana koyan bir şirket. Win 10 son sürüm olacak dedikten sonra Win 11 çıkarıp saçma sistem gereksinimleri ile bilinçli olmayan kısıma yeni cihazlar satıp çok büyük bir gereksiz israf durumu ortaya çıkaracaklarını biliyorlar ama sonuç olarak umurlarında değil. 2025'e kadar Win 10 kullanırım sonra düşünürüm diyorum.

Sorsan çevreciyiz derler ama.

"Win 10 son sürüm olacak dedikten sonra Win 11 çıkarıp"

Teknolojinin son hız gittiği yerde son sürüm lafına inanmak biraz saflık olurdu. Şu anda çoğu teknoloji, versiyon bize daha ötesi olamazmış gibi hissettirse de bir 10 sene sonra dönüp baktığımızda dinozor çağı gibi hissettirecek.

O konu öyle zaten ama Windows 11'de yeni bir çağ açtı diyemeyiz Windows 7 den veri ufak ufak daha basite indirgenmiş "kullanıcı dostu" adı altında daha kapalı ve işlevsiz bir hale getiriyorlar. Şahsen gidişatını kesinlikle beğenmiyorum yeni minimalist görünümlü işletim sistemlerini.

8. nesil işlemciler çıktığından beri bir esprisi kalmadı bana göre.

@MissionTroll biraz 11 kullandıktan sonra aslında 10'un bazı kısımlarının ne kadar eskidiğini hissettim. Tabii TPM 2.0 ile donanımların bir kısmını çöpe attırması ilginç olmuş ama Microsoft'un bunun üzerine bazı planları vardır elbet. Bill Gates koca dünyaya virüs yaymış, aşılarla çip takmış iki nesil işlemciyi gömmüş çok mu?

Bu iş çorba oldu. Destek listesinde olmayan işlemciye Windows 11 kuran bile var.

İşin kurulum olayı önemli değil, Microsoft'un resmi olarak destek vermesi daha önemli.

Windows 10 ilk çıktığı zaman (2015), Core 2 Duo işlemcili 3 GB RAM'li eski bilgisayarıma 32 Bit sürümünü kurmuştum, gayet kullanabiliyordum, performansında Windows 7 ve 8'e göre gözle görülür bir düşüş de yoktu hatta.
Ama bugün aynı bilgisayara Windows 10'un 21H1 sürümünü kuramam, bir ihtimal kurarsam da ilk sürümlerinde olduğu gibi asla rahat çalıştıramaz muhtemelen.
Kaldı ki artık Microsoft 32 Bit için destek bile vermiyor anladığım kadarıyla.

Windows 11'in durumu da aşağı yukarı böyle olacak. Lansmanda duyurdukları "Android uygulamalarını çalıştırma özelliği"ni bile 2022'de çıkacak olan nickel güncellemesine ayırmışlar. Windows 10'da olduğu gibi 11'de de güncellemeler önemli yer kaplayacak demek ki. Bu bakımdan bilgisayar donanımının Microsoft tarafından resmi destek alması önemli.

İsterlerse Core 2 Duo bilgisayara bile (64-bit destekli işlemci sonuçta) Windows 11 kurarlar, ama kurdukları Windows sürümü 2 seneyi geçince kurdukları programlar "bu sürümü desteklemiyoruz, Windows'u güncelleyin" vs. muhabbetine kaynarsa ve Microsoft tarafından resmi destek almadığı için o bilgisayardaki Windows sürümü de güncellenemezse neyleyim ben o Windows'u. Bilgisayarın ana diski SSD yerine HDD diye Windows'taki bazı özellikleri kısan bir şirket sonuçta.

"Windows Subsystem for Android"in sistem gereksinimlerinin çok düşük olması bir ihtimal eski sistem gereksinimi olayına dönebilinebileceğinin göstergesi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…