Çözüldü Windows 11 aniden donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TR1905

Hectopat
Daha fazla  
Laptopum Windows 11'i kaldırıyor 5 Ekim'de güncellemeyi yükledim. Fakat ara sıra aniden donuyor laptop kapatma tuşuna 10- 20 saniye basılı tutuyorum kapanıyor sonra tekrar açtığımda düzeliyor fakat her gün oluyor bu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Evet biraz önce de oldu bekledim 2 dakika hiçbir şey olmadı. Ekran donuyor fareyi hareket ettirebiliyorum.
Aynısı bende de oluyordu güncelleme ile geçtiğimde. Geri yükleme yapıp kalıntıları temizleyip ISO ile yükseltme yaptığımda sorun ortadan kalktı. Bir deneyin derim.

Birde Windows Telemetry hizmetlerini devre dışı bırakın. Bu hizmetler de sorun yaratabiliyor.
Evet biraz önce de oldu bekledim 2 dakika hiçbir şey olmadı. Ekran donuyor fareyi hareket ettirebiliyorum.
Aynısı bende de oluyordu güncelleme ile geçtiğimde. Geri yükleme yapıp kalıntıları temizleyip ISO ile yükseltme yaptığımda sorun ortadan kalktı. Bir deneyin derim.

Birde Windows Telemetry hizmetlerini devre dışı bırakın. Bu hizmetler de sorun yaratabiliyor.

Çözüm

Benim Chrome kullanıoyrum zaten RAM 4 GB bunun çoğunu sistem kullanıyor. Geriye bir şey kalmıyor onu da Chrome kullanıyor. E haliyle ufak tefek kasmalar yaşayabiliyorum. Benimle aynı sistemi kullanan bir kullanıcı 12 GB RAM ve SSD ile çok akıcı kullandığını geçtiğimiz günlerde bana aktardı. Sorun RAM + SSD'den kaynaklı olduğu tarafındayım.

Mantıklı. Ben kurulum asistanı ile kurmuştum. USB'den formatlasam sorunum düzelebilir. Her yolu denemekte fayda var.

SSD yani depolama kısmında %100 katılıyorum bende 5 sene boyunca HDD kullandım 1 tane orijinal ASUS laptopun içinde gelen 1TB'lık HDD'yi bozdum 5 senede bozuldu yani sonra biraz daha ucuz 500GB'lık HDD aldık yerine oda 1 senede bozuldu şimdi 120GB'lık Gigabyte SSD var bakalım 2 senedir bununla Windows 10'dan gidiyorum 9 saniyede masaüstünü görmekte ayrı bir şey cep telefonum bile o kadar hızlı açılmıyor. RAM'e gelirsen görev yöneticisinde RAM kısmındakırmızı ile işaretlediğim gibi RAM mikratı yazar ben bayağıdır oyunlara girmiyorum 9, 9GB'a kadar düşmüş 20 GB'a bile çıktığını gördüm şu anda 4, 9GBını kullanıyor sanal RAM'den.

Tabii ki sorun Windows 11'den kaynaklı olduğu için gitmiştir Windows 11'e geçmek için erken SSD yoksa 8 GB RAM yoksa işlemci 2 çekirdek ve üstü en az 2.60GHz değilse geçmeniz zaten mantıksız.

Benim PC SSD 8 GB RAM i5 işlemcili.

Hangi kalıntıları temizledin geri yükleme yapıp.

Son düzenleme:
Windows Update kalıntılarını hocam.

Hocam Windows 10'a geri döndüm kalıntıları temizledim bir daha Windows 11'e yükselttim sorun yok şu anda. Öncekinde Windows Insider yüklemiştim ondan donuyordu herhalde şimdi Update ile yükledim teşekkürler hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…