Çözüldü Windows 11 aniden donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Slovenn

Hectopat
Yer
Melikgazi/Kayseri
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Windows 11 kullanıyorum HP Victus 16 4060 i5 13500H olan modeli kullanıyorum. Son zamanlarda aniden donma sorunu yaşıyorum. Yani örneğin Fortnite oynarken arkada başka bir şey açmam gerekiyor mesela örneğin Google olsun Chrome'ye tıklıyorum açılmıyor sonra Görev Yöneticisi'ni açınca PC tamamen donuyor güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum bu sorun özellikle son gelen güncelleme ile fark etmeye başladım. Sanırım 2025-X64 tabanlı sistemler için Windows 11 version 24H2 01 toplu güncelleştirmesi (KB5050009) bu güncellemeydi. Bu sıralar bu donma sorununu çok fazla yaşıyorum oyun oynarken vs. sıcaklık değerli absürt seviyelerde değil RAM kullanımı da normal. Cmd üzerinden DISM kontrol komutlarını denedim sorun yok.

Çözüm
Bu arada arkadaşlar ben sorunu çözdüm Fortnite kaynaklı bir sorundu. Sildim daha da yaşamadım tekrar. Eğer fortnite oynayıp benzer bir sorunu olan varsa silip bir süre beklesinler.
Benim de Windows 11 Pro sistemim yeterli olmasına rağmen aynı şeyleri yaşadım imlecim dondu hareket ettiremedim çok kasıyordu daha sonra formatlayıp Windows 10'a dönmek istedim ama interneti bile zar zor açtığımdan biraz hızlansın maksadıyla bu yüzden bilgisayardaki çoğu dosyayı sildim(işe yaramayanları). Bilgisayarda daha önce sildiğimi sandığım bir sürü program buldum silinmemiş. Kaldırdıktan sonra da programların kalıntılarını temizledim. 465GB SSD var ve 200 GB boş alan vardı. Şu an 305 GB alanım boş ve bilgisayarım fişek gibi oldu. Arka planda gizli gizli çalıyor bazı programlar sanırım o yüzdenmiş silince bir sorunum kalmadı.

Son düzenleme:
Bugün format attım ve 10'a döndüm; mouse imlecim hala gözükmediği halde sayfada geziniyor, anlam veremedim... Son 2 aydır sıkıntı var 11 ve 10 da.

Bugün format attım ve 10'a döndüm; mouse imlecim hala gözükmediği halde sayfada geziniyor, anlam veremedim... Son 2 aydır sıkıntı var 11 ve 10 da.

Bana da bayağıdır sıkıntı yaşatıyordu ama düzeldi. KMSpico kurdun mu hiç hocam? Eğer kurduysan ayarlardan programı kaldırdıktan sonra freefixer indirip arka planda çalışan tüm KMSpico virüslerini silmen lazım. Kendisi sistemi aşırı yavaşlatan bir virüstür.

Son düzenleme:
Bana da bayağıdır sıkıntı yaşatıyordu ama düzeldi. KMSpico kurdun mu hiç hocam? Eğer kurduysan ayarlardan programı kaldırdıktan sonra freefixer indirip arka planda çalışan tüm KMSpico virüslerini silmen lazım. Kendisi sistemi aşırı yavaşlatan bir virüstür.

Yok kurmadım ama şöyle bir yazı okudum.

KMS zaten Windowsun kendi aktivasyon aracı. Sizin bahsettiğiniz KMSpico KMSnano gibi illegal aktivasyon araçlarıysa güvenilirliğin kimse emin olamaz. Bu yazılımlar bildiğim kadarıyla bilgisayarı KMS sunucusuna çeviriyor ve 180 günlük deneme süresini her gün tekrar başlatıyor.
Bunu yapması için ilk kurulduğunda smart screen'i kapatıp kendini Defender'dan istisnalara ekliyor. Hal böyle olunca tam yetkiye sahip olduğu için program istediğini yapabilir bilgisayarda.
İster sadece Windowsu etkinleştirmiş gibi gösterir, ister bilgisayarından verileri çeker gönderir, ister klavyede bastığın her tuşu kaydedip gönderir, isterse de bilgisayarını siber saldırılar için kullanır.
Yazılımcının insafına kalmış yani. Crack programlarının hepsi için bu geçerli.
Crackerlar güvenliği için milyonlar harcanan programları kırıyorlar. Kendi yazdıkları virüsleri de gizleyebilirler herhalde öyle düşün. Kimsenin bu işleri sadece hobi için yaptığını düşünmüyorum.

https://www.technopat.net/sosyal/javascript:void(0)

Bu arada arkadaşlar ben sorunu çözdüm Fortnite kaynaklı bir sorundu. Sildim daha da yaşamadım tekrar. Eğer fortnite oynayıp benzer bir sorunu olan varsa silip bir süre beklesinler.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı