Windows 11 aşırı RAM kullanımı

RayLes

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG Strix G16 G614JI-N3187
13th Gen Intel® Core™ i7-13650HX
NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 140W
16 GB DDR5 RAM
RAM
16
Merhaba.
Kullandığım cihaz Windows 11 ve aşırı RAM tüketiyor. 16 GB kullanıyorum ama yeni açınca bile 9.5 GB görünüyor. Bunun sebebi nedir? Steam vb uygulamalar direkt açılanları da dersen 8.5 GB, yine aşırı fazla olması gerekenden. Yardımcı olursanız sevinirim.

İnterneti falan açınca 10.5-11'lere ulaşıyor hiç normal değil. Çözüm bulamazsam format atıp temiz haline bakacağım. Bunun ile uğraşmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 035641.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 035641.png
    527,5 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Crackli bir oyun veya crackli bir yazılım kurduysanız bu şekilde sorunlar yaşanabiliyor. Hatta şirkette gördüğüm bir bilgisayarda format atılmasına rağmen yüksek RAM kullanımı devam ediyordu. Umarım sizinki de o tarz bir şey değildir. En mantıklı çözüm temiz format atmak.

Crackli bir oyun veya crackli bir yazılım kurduysanız bu şekilde sorunlar yaşanabiliyor. Hatta şirkette gördüğüm bir bilgisayarda format atılmasına rağmen yüksek RAM kullanımı devam ediyordu. Umarım sizinki de o tarz bir şey değildir. En mantıklı çözüm temiz format atmak.

Crackli bir oyun veya yazılım kullanmıyorum suanlık bende formatı düşünüyorum eğer bulamazsam sebebi.

Kaç program açık ve neler açık?

Program açık değilken PC yeni açılınca ki hali o şekilde olunca oto matik açılan 2 program var oda Discord ile Steam onlarda sadece 300 MB idi toplamı.

Görev Yöneticisi'nden belleğin üstüne tıklayarak RAM kullananları büyükten küçüğe sıralayabilirsin.
Eki Görüntüle 2211661

Sıraladım fakat öyle abartı kullanan görünen yoktu ki bu direk PC'yi açınca aldığım değer idi.
Bir de her şeyi kapasamda 16 GB RAM'in 8'ini kullanıyor bu da olması gerekenden aşırı fazla fakat format attıktan sonra Windows 11'de ortalama ne kadar kullanması normaldir emin olmak için sorayım dedim.

Son düzenleme:
Crackli bir oyun veya yazılım kullanmıyorum suanlık bende formatı düşünüyorum eğer bulamazsam sebebi.

Program açık değilken PC yeni açılınca ki hali o şekilde olunca oto matik açılan 2 program var oda Discord ile Steam onlarda sadece 300 MB idi toplamı.

Sıraladım fakat öyle abartı kullanan görünen yoktu ki bu direk PC'yi açınca aldığım değer idi.
Bir de her şeyi kapasamda 16 GB RAM'in 8'ini kullanıyor bu da olması gerekenden aşırı fazla fakat format attıktan sonra Windows 11'de ortalama ne kadar kullanması normaldir emin olmak için sorayım dedim.
Hocam hiç bir program açık değilken (oto açılan varsa kapatın) masaüstünde görev yöneticisinin görüntüsünü atabilir misin ? Üstteki gibi sıralayın.

Hemen kapa aç yapıp temiz haliyle atayım şu an bir süredir açık.

1717421686289.png

8 GB.

Otomatik açılan hiç bit şey açık değil.

NVIDIA Windows ve ASUS'un çoğu hizmetini kapadım maximum 6 GB'ye düşürdüm bu bile normalde olması gerekenden fazla (sadece Google'a tekra tıklayınca 9 GB'ye tekrar çıktı 6 GB'den Google sadece 1.7 GB görünsede 2 katı etki etti )

Son düzenleme:
Hemen kapa aç yapıp temiz haliyle atayım şu an bir süredir açık.

Eki Görüntüle 2211945

8 GB.

Otomatik açılan hiç bit şey açık değil.

NVIDIA Windows ve ASUS'un çoğu hizmetini kapadım maximum 6 GB'ye düşürdüm bu bile normalde olması gerekenden fazla (sadece Google'a tekra tıklayınca 9 GB'ye tekrar çıktı 6 GB'den Google sadece 1.7 GB görünsede 2 katı etki etti )
Steam açık gibi gözüküyor. Onun dışında anormal bir şey göremedim. Bir de Razer Synapse uygulamasını kullanıyorsanız onun da bir çok hizmeti oluyor arka planda.

Steam açık gibi gözüküyor. Onun dışında anormal bir şey göremedim. Bir de Razer Synapse uygulamasını kullanıyorsanız onun da bir çok hizmeti oluyor arka planda.
steamin o uygulamasını kapasamda direk kendi açıldı razer kullanıyorum fakat o fotorafı atarken kapamıştım bu kullanıma çözüm yok gibi format atıp bakıcam en iyisi yinede yardım için saol

Windows 11 Debloat yaparak arkaplan işlemlerini, gereksiz hizmet ve uygulamaları kaldırabilir, Windows'u en yüksek performans alacağın hale getirebilirsin. Bu işlemleri güvenilir kaynaklardan edindiğin bilgilerle yapmanı şiddetle tavsiye ederim. Bende çok bariz faydaları oldu. Umarım işine yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı