Windows 11 aslında Windows 10.1 mi?

Aga sen şimdi diyorsun ki, daha 4 gün önce yayınlanan sistem 2 seneye bitiyor mu?
Hocam bu güncelleme sadece görsellik üzerine olan bir güncellemeydi. Çok köklü bir değişiklik yapılmadı. Mantık olarak bitmesi daha iyi.

21H2 güncellemesinin desteği o tarihte bitecek.

Yani mantığınız alıyor mu Windows 11’in desteğinin 2023’te bitip, Windows 10’un desteğinin 2025’te bitmesini? Kerneli vs bile aynı olsa da böyle bir şey mümkün değil çünkü.

Son düzenleme:
Hocam bu güncelleme sadece görsellik üzerine olan bir güncellemeydi. Çok köklü bir değişiklik yapılmadı. Mantık olarak bitmesi daha iyi.
Köklü değişiklik olmamış olabilir ama desteği bitmesi saçma asıl. Yeni nesil özellikler entegre ediliyor. Sistem gelişmeye devam eder zaten güncellemelerle.

10X sürümünün devamı işte 1 logo değiştirmişler, sanırım vadettikleri özellikleri sonraki sürümlerde yayınlayacaklar. Muhtemelen tekrar telefon bataklığına girecekler, Windows 11'e 2-3 ayarlama yapılsa tam telefon işletim sistemi olur.

Hocam, yapmayın etmeyin, şu an için öyle gözükse bile altyapıyı basit basit değiştirerek sistemin daha stabil çalışması adına yeni şeyler var. Bkz. çoğu sistem uygulamasının UWP olması. Adamlar halihazırda doğru çalışan işletim sisteminin performansını nasıl daha iyileştirebiliriz onun derdindeler. İşin içinde biraz marketing ve pazarlama stratejisi de olabilir ama zaten şu an doğru çalışan bir işletim sistemi altyapısı varken niye baştan dizayn etme ihtiyaçları gütsünler? Apple'a bakın her sene baştan sona yenilenmiş bir OS mu veriyorlar?

Bu arada ben Windows 11'in bu kadar erken çıkmasını Insider programından elde ettikleri verilerden yola çıkarak, kritik hata barındırmayan stabil sürüme sahipken ve bu kadar rağbet görüyorken ticari kaygılar ile piyasaya sürülmesine bağlıyorum.

ARM üzerine Windows 11 kurulabileceğini görmüştüm, dediğim gibi tekrar telefona bir işletim sistemi çıkarma işine girişebilirler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…