Çözüldü Windows 11 ayarlar kısmından format atılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deepy0

Centipat
Bilgisayarımda bir sürücü problemi olduğu için format atıp, temiz bir şekilde her sürücüyü tekrar kurmak istiyorum. Flash bellek kullanmadan direkt ayarlar kısmından format atabilir miyim?

Çözüm
O sıfırlamak. Flash bellek ile format atabilirsiniz. Driverler gider ama format olmaz.
Sürücüleri windows yüklüyor zaten. Merak etmeyin.
Hocam, bende ekran kartı driveri ile ilgili bir problem var. Driver, ekran kartını görmüyor ve bu yazılıma ait aygıt bulunamadı tarzı hata veriyor driver. Bu yüzden bütün driverleri kaldırıp sıfırdan tekrar deneyeceğim. Sizce sıfırlamak mı daha uygun olur format mı?

Hocam, ilk sıfırlama işleminin yapsam sonrasında baktım eğer düzelmedi hata hala aynen devam ediyor. O zaman format atsam değişen bir şey olur mu?

Normal olarak format olucak. Ürün anahtarı girmeniz gerekiyor gene.
Benim bildiğim kadarıyla kullandığım ürün anahtarı anakarta yazılıyor. Formattan sonra tekrardan girmeme gerek yok galiba.

Hocam, ilk sıfırlama işleminin yapsam sonrasında baktım eğer düzelmedi hata hala aynen devam ediyor. O zaman format atsam değişen bir şey olur mu?
Hocam denemeden bilemiyorum. Format en mantıklısı bence. Tüm herşey siliniyor sonuçta orada bir hatalı dosya varsa oda silinir.

Benim bildiğim kadarıyla kullandığım ürün anahtarı anakarta yazılıyor. Formattan sonra tekrardan girmeme gerek yok galiba.
OEM key aldıysanız anakarta yazılır. Ama OEM değilse yazılmamıştır.

Bende freedos laptopa W11 yüklemek için kullandığım bir usb var. Bu usb ile pc ye windows 11 yükleyip, ürün anahtarı ile aktif etmiştim. Şimdi format atarsam bu windows'a tam olarak ne oluyor, anlatabilir misin?
Fark etmiyor yine aynı kullanılıyor.
Yani yükleyebilirsin hiçbir değişiklik olmaz.

Hocam sıfırlama yaptıktan sonra Windows için ayrı bir şey yapmıyorum. Direk birkaç şeye basıncs bilgisayar masaüstüne geliyor. Formatta galiba konu biraz farklı işliyor. Onu tam bilmiyorum.

Teşekkür ederim hocam. Son soru olarak, windowsu ssd ye kursam sizce mantıklı olur mu? Ssd yi kendim sonradan ekledim (980pro) bilgisayar daha hızlı olur mu? Bilgisayara format atarken hem ssd ye ben de diğer diske otomatik format atar mı yoksa ssd yi sıfırlaması için ayrı bir şey yamam gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı