Windows 11 bilgisayarı bir süre AFK bırakınca donuyor

Desert_99

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum, örneğin 1 saat AFK kalmam gerekiyor ve bu süreçte bilgisayar açık kalıyor. Geldikten sonra da her şey donuyor, sadece Alt Tab atabiliyorum ama hiçbir işlem gerçekleştiremiyorum, yeniden başlatmam gerekiyor. Bu saçmalık neden kaynaklanıyor? Çözümü nedir?

Arka plan uygulamalarını ve başlangıç öğelerini kontrol et. Bazı programlar arka planda çalışır, bu da boştayken bile (RAM, CPU) aşırı tüketmeye başlar ve donmaya neden olur.

Merhaba, Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum, örneğin 1 saat AFK kalmam gerekiyor ve bu süreçte bilgisayar açık kalıyor. Geldikten sonra da her şey donuyor, sadece Alt Tab atabiliyorum ama hiçbir işlem gerçekleştiremiyorum, yeniden başlatmam gerekiyor. Bu saçmalık neden kaynaklanıyor? Çözümü nedir?
Bilgisayarın windows 11 gereksinimlerini karşılıyor mu mesela kaç gb ram var?

Evet en performanslı çalışacak şekilde yetiyor hocam, arka planda çalışan uygulamalar konusunda da haklılık payı olabilir. Çünkü arkada ki uygulamaları kapatmadan AFK kalıyorum, kapatıp o şekilde deneyeceğim. Farklı bir fikri olan arkadaşlarda yazabilirse sevinirim teşekkürler hayırlı akşamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı