Windows 11 boot etmiyor

Canb1

Decapat
Daha fazla  
RAM
corsair vengeance rgb pro 1x16 3600mhz cl18
SSD veya HDD modeli
Seagate
Ekran kartı
4060ti
Anakart
b450 gaming pro carbon max wifi
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba Windows 11 yüklemek için USB hazırladım ve USB'yi bilgisayarıma takıp Windows 11'i kuruyorum yükleme tamamlandıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve o sırada Windows Boot Manager olarak SSD mi görmüyor ve başlamıyor ve boot Debug LED yanıyor.
Fakat BIOS'a girdiğimde anakart SSD modelini vs gösteriyor.
4 tane SSD takılıydı hepsini çıkartıp tek bir SSD bıraktım öyle format atmayı denedim işe yaramadı.
USB belleği değiştirdim yine olmadı.
Yeni işlemciye geçtim onunla ilgisi olabilir mi diye düşündüm.
Ama format atmadan önceki Windows'umda USB belleği hazırlarken yeni aldığım işlemci ile sorunsuz açıldı bilgisayarım.
3 gündür bununla uğraşıyorum herhangi bir çözüm sunabilecek var mı şimdiden teşekkürler şimdiden.

CSM disable edip dene ve bu 4 disk hepsi sıfır mı?

CSM de denedim hocam da en son çare bilgisayarcıya götürdüm BIOS'tan ince ayar falan yaptım dedi SATA kısmında BIOS ayarları bozulmuş vs CMOS resetlediğim için olabilir mi dedim yok alakası yok dedi ve 1000 TL istedi sizce fiyat normal mi?
Format atmak 600 TL miş zaten dedi.
Bana biraz fazla geldi ama bilemedim.
Yine de ikinize de teşekkür ederim.

CMD'de EFI yapmak sorunu çözmez ki. İçine EFI klasörünü taşımanız gerek. Siz en iyisi Rufus'la GPT olarak yazdırın hocam.

Bunu da denedim yine sonuç alamadım. Yani anlayamadım BIOS'tan ne yapmış olabilirim ki yapsam bile CMOS resetlediğim için ayarlar fabrika ayarlarına zaten dönmüş olmaz mıydı?

Para vermeyin. Ama sorularıma cevap alamıyorum hala. Bu 4 disk hakkında ki cevabı alayım önce. Sonra BIOS'a girip restore defualts save yapıp tüm BIOS ayarlarını detaylıca gönderin bana.

Üst komşuyu çağırdım BIOS'a girdi bir şeyler yaptı sonra düzeltti. Sorduğumda Storage kısmında SATA portları kapalı tarzında cümle söyledi
Teşekkür ederim size yine de desteğiniz için.

Üst komşuyu çağırdım BIOS'a girdi bir şeyler yaptı sonra düzeltti. Sorduğumda Storage kısmında SATA portları kapalı tarzında cümle söyledi.
Teşekkür ederim size yine de desteğiniz için.

Ayrıca M.2 SSD bozulmuş her ne kadar SATA SSD'ye kurmak istesem de bu da nedenlerden bir tanesiymiş demesine göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı