Windows 11 "bootx64.efi not found" hatası

Aturan

Zeptopat
Katılım
6 Ekim 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, bu forumdaki ilk konum. Ben elimdeki Monster Abra A7 V13.2 bilgisayarıma Windows 11 yüklemek istiyorum lakin ne yaptıysam beceremedim. Öncelikle belirteyim TPM mevcut ve aktif yani öyle düşünüyorum internetten baktığıma göre. Sitede bulunan Windows 11 yükleme yardımcısı(WYY), Windows 11 yükleme medyası (WYM) oluşturma ve ISO halini de indirerek denedim ama hiçbiri olmadı.

Adım adım anlatmam gerekirse de WYY kullanarak yükleme yapmak istediğimde yükleme tamamlanıp yeniden başladığında Monster logosu ekrana geliyor ve çark dönmeye başlarken donup kalıyor. (3-4 saat bekletmeme rağmen aynı şekilde kaldı.) Kapatıp açtığımda ekrana bir hata mesajı gelerek tekrardan W10'a döndürüldüğünü söylüyor.

ISO olarak rufus ile flash belleğe yazıp başlattığımda ise boot ekranında aynı flash belleğim 2 farklı ad ile çıkmakta.
Misal w11_flash ve w11_flash(1) ve ikisine de sırayla başlatmak için bastığımda birincinde Monster logosu ekrana geliyor ve çark dönmeye başlarken donup kalıyor, ikincisine bastığımda ise secure boot kapatmamı söyleyen bir hata mesajı geliyor, secure boot kapatıp denediğimde ise yine 1.sinde çark donuyor 2.sini seçtiğimde ise bootx64.efi not found hatası alıyorum ama içini kontrol ettim mevcut. W11 yüklemem için secure boot açmam gerektiği söyleniyor ama ne yaptıysam bir türlü yükleyemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Windows medya yaratma aracında kurulum tipini sadece UEFI yapın. BIOS'da da ise sadece UEFI'yi seçin.
UEFI zaten. Windows 10'u da böyle kurdum. Şimdi ISO dosyasını açarak masaüstü üzerinden kurmak istediğimde görseldeki hatayı alıyorum. Çözüme kavuşturabilmiş değilim hala.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    13,7 KB · Görüntüleme: 35
Öncelikle merhabalar, bu forumdaki ilk konum. Ben elimdeki Monster Abra A7 v13.2 bilgisayarıma Windows 11 yüklemek istiyorum lakin ne yaptıysam beceremedim. Öncelikle belirteyim TPM mevcut ve aktif yani öyle düşünüyorum internetten baktığıma göre. Sitede bulunan Windows 11 yükleme yardımcısı(wyy), Windows 11 yükleme medyası (wym) oluşturma ve ISO halini de indirerek denedim ama hiçbiri olmadı.

Adım adım anlatmam gerekirse de wyy kullanarak yükleme yapmak istediğimde yükleme tamamlanıp yeniden başladığında Monster logosu ekrana geliyor ve çark dönmeye başlarken donup kalıyor. (3-4 saat bekletmeme rağmen aynı şekilde kaldı.) Kapatıp açtığımda ekrana bir hata mesajı gelerek tekrar Windows 10'a döndürüldüğünü söylüyor.

ISO olarak Rufus ile flash belleğe yazıp başlattığımda ise boot ekranında aynı flash belleğim 2 farklı ad ile çıkmakta.
Misal W11_flash ve W11_flash(1) ve ikisine de sırayla başlatmak için bastığımda birincinde Monster logosu ekrana geliyor ve çark dönmeye başlarken donup kalıyor, ikincisine bastığımda ise Secure Boot kapatmamı söyleyen bir hata mesajı geliyor, Secure Boot kapatıp denediğimde ise yine 1.sinde çark donuyor 2.sini seçtiğimde ise bootx64.EFI not found hatası alıyorum ama içini kontrol ettim mevcut. W11 yüklemem için Secure Boot açmam gerektiği söyleniyor ama ne yaptıysam bir türlü yükleyemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

BIOS'unuzu güncellemeyi deneyin.
(USB belleğinizin ismi Boot Menu'de "UEFI: (USB belleğinizin ismi)" şeklinde olanı seçip yükleyin.)
 
Öncelikle ISO'yu yeniden Rufus ile yazdırın. (Yeniden indirmenizi tavsiye ederim) Rufus yazımı bittikten sonra size uyarı mesajı verecektir. Bu uyarı mesajı formata başlamadan önce Secure Boot'u kapatmanız gerektiği hakkındadır. BIOS'a gidip öncelikle TPM var mı ve acık mı buna bakın. Ardından Secure Boot'u kapatıp formata başlayın. Format işleminiz bittiğinde BIOS'a tekrar gidip Secure Boot'u aktif edin.
 
Öncelikle ISO'yu yeniden Rufus ile yazdırın. (Yeniden indirmenizi tavsiye ederim) Rufus yazımı bittikten sonra size uyarı mesajı verecektir. Bu uyarı mesajı formata başlamadan önce Secure Boot'u kapatmanız gerektiği hakkındadır. BIOS'a gidip öncelikle TPM var mı ve acık mı buna bakın. Ardından Secure Boot'u kapatıp formata başlayın. Format işleminiz bittiğinde BIOS'a tekrar gidip Secure Boot'u aktif edin.
İlk mesajımda da yazdığım gibi secure boot'u hem açık hem kapalı olarak denedim. Rufus ile farklı flash belleklere 4-5 defa da yazdırdım ama açıkken secure boot kapatmamı söyleyen bir uyarı mesajı, kapalıyken de bootx64.efi not found hatası alıyorum. (kontrol ettim içinde dosya mevcut.) W10 için bu hatayı almamaktayım mesela. Monster teknik desteğe ulaştım onlar da bir çözüm bulamadı ve işletim sistemi çok yeni olduğundan internette de bu sorunu yaşayan, başka W10 yüklerken bunu yaşayıp çözebilen birine denk gelemedim. Update ile de gelmediği için merakla beklediğim işletim sistemi için daha da beklemem gerekecek sanırım.
 
Efendim sorunu çözebildiniz mi?
 

Geri
Yukarı