Çözüldü Windows 11 boşta %100 CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

malwares

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2021
Mesajlar
1.853
Makaleler
2
Çözümler
21
Fotoğraf burada hizmet ve denetleyici genel de çok kullanıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Kaspersky Security Cloud ile tarama yaptım çıkmadı bir şey. Ayrıyeten çok oyun oynamayla olacak bir şey mi?
Ekran görüntüsü 2023-02-16 014419.png
 
Son düzenleme:
Temiz kurulum mu gerek yani.

Sistemi o duruma sokan birçok farklı şey olabilir, bunlar birçok farklı şekilde gerçekleşmiş olabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu Windows'u clean boot (temiz önyükleme) ile açmaktır. Windows başlarken açılan programların tamamını ve varsayılan Windows servisleri dışındaki tüm servisleri açılışta devre dışı bırakarak çalıştırmak gerekir. Bu donanımsal bir hata değil, sadece gereksiz uygulamaların başlangıçta otomatik olarak açılmasından kaynaklı gibi gözüküyor. Temiz önyüklemenin nasıl yapılacağı ve gereksiz servislerin nasıl kapatılacağı hakkında forumda açılmış konulardan faydalanabilirsin, fazla vaktim olmadığından detaylı anlatamıyorum, ama yok ben debug ile uğraşamam bana hızlı çözüm lazım diyorsan Windows'u sıfırlayıp rahat bir şekilde kullanabilirsin.
 
Sistemi o duruma sokan birçok farklı şey olabilir, bunlar birçok farklı şekilde gerçekleşmiş olabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu Windows'u clean boot (temiz önyükleme) ile açmaktır. Windows başlarken açılan programların tamamını ve varsayılan Windows servisleri dışındaki tüm servisleri açılışta devre dışı bırakarak çalıştırmak gerekir. Bu donanımsal bir hata değil, sadece gereksiz uygulamaların başlangıçta otomatik olarak açılmasından kaynaklı gibi gözüküyor. Temiz önyüklemenin nasıl yapılacağı ve gereksiz servislerin nasıl kapatılacağı hakkında forumda açılmış konulardan faydalanabilirsin, fazla vaktim olmadığından detaylı anlatamıyorum, ama yok ben Debug ile uğraşamam bana hızlı çözüm lazım diyorsan Windows'u sıfırlayıp rahat bir şekilde kullanabilirsin.

Ben sıfırlamayayım direkt format atayım en iyisi :D size de teşekkür ediyorum donanımsal değil deyip içimi rahatlattınız.
 
Fotoğraf burada hizmet ve denetleyici genel de çok kullanıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Kaspersky Security Cloud ile tarama yaptım çıkmadı bir şey. Ayrıyeten çok oyun oynamayla olacak bir şey mi?
Eki Görüntüle 1670461
oyun oynamayla alakasi yok bence.oluyor boyle sorunlar.guncellemeyle cozuyorlar gittikce.windows 10dan yukseltmeyle geçtiyseniz daha cok sorun oluyor.ama flash bellekle sıfır format attığınızda çok az buga rastlanıyor. mutlaka formatla geçmenizi tavsiye ediyorum.
Bir de windows 11 ayarlardan gizlilik kısmındaki tanılama verileri ilgili ayarları kapatın.veri gondermesin bir yerlere.zamaninda benim 100% sorunum bununla cozulmuştu.
 
Sorunlu bir uygulama, hizmet vb. açılırken, çalışırken ya da kapanırken döngüye giriyor olabilir. Bu da bazı işlemlerin kaynak sızıntısı yaşamasına; yani siz o işlemi sonlandırana, yeniden başlatana kadar sızıntı yaşadığı kaynağı tüketmesine maruz kalırsınız. Windows gezginini yeniden başlatmak bazen sorunu çözebilir. Ya da sistemi tamamen yeniden başlatmak durumunda kalabilirsiniz.

İlk olarak bu sorunun her zaman yaşanmıyorsa, ne zaman sorun yaşanmaya başladığını çözmeye çalışın. İkinci ekranınız varsa görev yöneticisi yan tarafta dursun. Ya da fanların hızlandığı zamanlarda son yaptığınız işlemleri not edin. Daha sonrasında tek tek bu işlemleri test ederek sorunu bulmaya çalışın.

Eksik güncellemeleri yapın. Kişisel tavsiyem ağ, ses, chipset gibi sürücüleri Windows'un yükledikleri ile yetinin. Bir sorun yaşarsanız ya da sürücünün sağladığı hizmetlere ihtiyacınız varsa yükleyin. Daha önceden yüklediyseniz kaldırın ve Windows'un sunduğu sürücüyü Update üzerinden yükleyin.

Düzgün çalışmadığını düşündüğünüz yazılımları kaldırın ya da yeniden yükleyin. Mesela DELL ait hizmetler, ağ sürücüleri ile gelen hizmetler. Killer Network mesela çok eskiden beri sorunlu bir yazılım diye hatırlıyorum. Güncel sürümlerinde sorun olup olmadığını bilmiyorum. Ama bu hizmetin sağladığı şeylere ihtiyacınız yoksa, Windows update'in sağladığı ağ sürücüsü de sizin için yeterli olacaktır. Yukarıda bahsettiğim gibi ekran kartı sürücüsü hariç, diğer sürücüleri Windows update'e bırakmak daha faydalı oluyor.
Hocam bende Dell laptop kullanıyorum. Vallahi son zamanlarda bende şu soğuk günlerde bile cok5fazla laptop fan açıyor ve normalde açmadı bu kadar fazla. Bende bir süre önce Dell in siteden bu ağ, network ve killer tarzı uygulamaları indirmiştim. Dediğinize güre sorun bu uygulamalar da olabilir. Kaldırsam herhangi bir olumsuz durum yaşar mıyım ?
 

Geri
Yukarı