Windows boştayken yüksek RAM kullanıyor. Windows'u daha sabah kurdum tüm güncellemeleri yaptım ve bilgisayarı da daha yeni aldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Cihaz.
Bir sorun görünmüyor. İşletim sistemi hızlı çalışabilmek için boş belleğe dosya önbelleklemiş. Eğer bellek kullanımı artarsa bu önbellek düşeceğinden RAM kullanımı yeni programlara boşa çıkacaktır.
Benim laptopta'da 16 GB Ram var fakat kullanım bu şekilde;
Ram miktarınız ne kadar fazlaysa o kadar fazla kullanacaktır. Maalesef Windows 11 boşta kullanılan kaynak konusunda sınıfta kalıyor bu aralar. Bu sorunun önüne ya Windows 10'a geçerek geçebilirsiniz ya da modlu Windows kurarak geçebilirsiniz. ReviOS modlu windows kurarsanız orjinal keyiniz ile aktifleştirebiliyorsunuz bu arada.
Ya istersen kullandığın programları bir liste olarak ver sana Linux'u öneriyorum ve şu anda Ubuntu budgie kullanıyorum bu arada performansı falan mükemmel denemeni tavsiye ederim oyunlarında çocuğunu Steam proton yardımı ile kullanabilirsin.
Bir sorun görünmüyor. İşletim sistemi hızlı çalışabilmek için boş belleğe dosya önbelleklemiş. Eğer bellek kullanımı artarsa bu önbellek düşeceğinden RAM kullanımı yeni programlara boşa çıkacaktır.