Windows 11 boşta yüksek RAM kullanımı

Aşırı saçma bir durumu var Windows 11'in. Yani kısacası win 11 den dolayı sorun sıkıntı olduğu için cihaz konusunda endişelenmemeliyim.

Hayır çok normal bu değerler. Nerede araştırırsanız araştırın böyle kullanım değerleri oluyor Windows 11 boşta iken. Zaten bir ton forumda da konu var böyle.

RAM var kullanıyor işte neyi normal değil Windows ile Linux'u mu kıyaslıyorsun?

Hayır yanlış anladın demek istediği şey Windows 11 arkadaşın cihazında gereksiz RAM harcıyor yani sorun olabilir veya önerdiğim gibi Linux kursun.

Doğrudur ama bende arka planda program çalışmamasında rağmen ben bu değerleri görüyorum. Aşırı saçma bir durum.

Aşırı saçma bir durumu var Windows 11'in. Yani kısacası win 11 den dolayı sorun sıkıntı olduğu için cihaz konusunda endişelenmemeliyim.
Aynen öyle endişlenmenize gerek yok. Ram miktarınıza göre kullanım artıyor. Ben de 16 GB Ram var ama boşta 7-9 GB arası kullanıyor. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi; "Ram var ki kullanıyor" Cihaz hakkında endişelenmenize gerek yok. İlerleyen süreçte güncellemeler ile daha stabil hâle gelir tahminimce Windows 11.

Doğrudur ama bende arka planda program çalışmamasında rağmen ben bu değerleri görüyorum. Aşırı saçma bir durum.

Dediğim gibi RAM miktarına göre kullanım değişiyor. RAM miktarı arttıkça kullanım da artıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@sefir7capone RAM kullanımı bir sorun değildir. Bir şey RAM bellekte saklanmazsa tekrar tekrar işlenmesi işlemciye yük olacak, var ki kullanılıyor.

Programların yanında servisler de bellek kullanıyor. Sende 3 GB'ye yakın önbelleklenmiş dosya, 2 GB de servis se sürücü kullanımı var. 3 GB'lik kısım eğer belleğe normal programın ihtiyacı olursa düşer ve yer açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…