Windows 11 çıkması Linux dünyasını nasıl etkiler?

Daha "Basic" bir işletim sistemi olduğundan dolayı daha az çöküyor olması doğal. Bir hesap makinesi yazılımının bir oyuna göre çökme ihtimalinin daha düşük olması gibi.

Bayağı basitmiş.
Cevap eski bu arada, 9 yıl içinde arttığından eminim .
Kaynak
Ekstra yazılım dediğiniz sanırım g**gle.
Aynen öyle. Genellikle gapps ya da ekstra uygulamalar veri toplanmasını sağlıyor Android'de.

Aynen öyle. Genellikle gapps ya da ekstra uygulamalar veri toplanmasını sağlıyor Android'de.

Hocam zaten Android'den toplanan verilerin %80'i Google'a (eğer pixel cihaz ise %90), %10'u üreticiye %10'u da uygulamalara (Facebook, WhatsApp gibi) gidiyor.

Kendi geliştirdiğin işletim sisteminde sana ekstra uygulama derler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güle güle oynayın. Gözüm yok. Lakin Windows destekli oyun listesi çok daha kabarık bir liste. Rakip olunamayacak düzeyde kabarık üstelik.

Bayağı kabarıkmış.
Canonical ve Red Hat gibi büyük firmaların kolayca kapanacağını sanmam.

Eki Görüntüle 1085897
Bayağı kabarıkmış.

Canonical ve Red Hat gibi büyük firmaların kolayca kapanacağını sanmam.

Tamam Red Hat arkasında IBM var ama Canonical öyle büyük bir şirket değil, hatta şu an Microsoft editor Canonical kelimesini küçük harfle yazdığıma bir şey demedi, normalde böyle.
Linux.

Debian.

Son düzenleme:
Ona kalırsa hocam Windows da otomatik sürücü kuruyor ama eski sürüm. Ayrıca Update ile sürücü güncellemelerini indirebiliyorsunuz, ayrıca sistem güncellemeleri de aynı Update'den veriliyor.
Eski sürücü geldiğini kendiniz de söylemişsiniz zaten de başka bir yere değinmek istiyorum. Microsoft Store aslında bütün uygulamaları tek bir yere taşımak ve tek bir yerden güncellemek için güzel bir adımdı fakat ortaya bitmemiş, yavaş bir ürün çıktı ve çoğu uygulama da yoktu. Eğer Microsoft Store açık kaynaklı olsaydı yavaş olmayacaktı ve herkes yazılım eklemek isteyecekti.

Tamam Red Hat arkasında IBM var ama Canonical öyle büyük bir şirket değil, hatta şu an Microsoft editor canonical kelimesini küçük harfle yazdığıma bir şey demedi, normalde böyle.
Bir distroyu güncelleyebilecek kadar büyük bir şirket olduklarına inanıyorum.

Sence süper bilgisayar sahibi şirketlerin Microsoft ile anlaşacak parası yok mu? Uluslarlarası Uzay İstasyonu'nun bütçesi mi yetmiyor? Veya San Fransisco belediyesinin?
Bu saydıklarımın işletim sistemini özelleştirmesine de gerek yok. Linux üzerinde geliştirdikleri uygulamayı Windows üzerinde geliştirip de kullanabilirler sonuçta.

Son düzenleme:
Bu konuda herhangi bir istatistiğe sahip değilim ancak bilgisayar kullanıcılarının %99'unun açık kaynağın ne olduğunu açıklayabileceğini zannetmiyorum. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir değişiklik olmaz gibi hissediyorum ama tabii ki zaman gösterecek neler olacağını.

Bu arada Windows'un oyun konusunda Linux'tan daha iyi olduğunu hala söyleyemediniz.
Windows oyun konusunda daha başarılı ancak işletim sisteminden kaynaklı değil bu başarı. Oyunların çoğu DirectX uyumluluğu ile tasarlandığı için Vulkan ve OpenGL'de daha az performans verir, ayrıca bazı anti-hile sistemleri Ring 0 üzerinde çalıştığı için online oyunların 4/10'u oynanamıyor.
Vulkan büyük bir hızla gelişiyor, DirectX'i birkaç yılda geride bırakır benim tahminime göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…