Windows 11 çıkması Linux dünyasını nasıl etkiler?

Vulkan büyük bir hızla gelişiyor, DirectX'i birkaç yılda geride bırakır benim tahminime göre.

Bence geçemez çünkü DirectX çok iyi ve modern özellikler sunuyor, ayrıca Windows çekirdeğine entegre olduğu için Windows için en ideali.

Konu kullanıcı sayısıysa Windows daha başarılı.
Bu bir başarı mı?

Konu çeşitlilikse Windows daha başarılı.
"Çeşitlilik"ten kastınız nedir? Görünüm çeşitliliği ise kesinlikle yanılıyorsunuz. Uygulama çeşitliliği ise pek de yanıldığınız söylenemez ancak işlerinizi yine aynı şekilde farklı uygulamalarla halledebilirsiniz.
Konu uyumluluksa Windows daha başarılı.
Peki neden benim kameram GNU/Linux'ta tak-çalıştır şeklinde çalışıyor da Windows'ta sürücü kurmakla uğraşıyorum?
Konu işletim sistemi desteğiyse Windows daha başarılı.
Her sorununuza artık ağızda sakız hâline gelmiş klişe cevapları veren Microsoft destek takımı mı? Sanmam.
Bence geçemez çünkü DirectX çok iyi ve modern özellikler sunuyor, ayrıca Windows çekirdeğine entegre olduğu için Windows için en ideali.
Vulkan'ın performansı son yıllarda çok fazla arttı, bence geçebilir ancak şuan için en iyisi DirectX yine de.

Oyun konusuna da bir önceki iletimde cevap verdim.

Son düzenleme:
Windows 11 Linux gibi ama bana göre Linux tırt. Ondan Linux darbe alırsa şaşmayın. Hem Windows 11'e Android desteği geldi. Ben Windows 11 kararsızlıktan çıktığı zaman yükselteceğim. Yani mesela 0.0.0.0.1 sürümü yani beta bitiminde olacak ve size tavsiye sakın Windows 11'i satın almayın. Key alın başınız boş yere para derdine girmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vulkan da bahsettiğiniz Ray-Tracing özelliğine ssahip.
Vulkan'ın zaten Ray-Tracing desteği var.

Vulkan gayet başarılı ve performanslı bir program. Ben kendi AMD kartım ile Windows dahil Vulkan ile daha fazla FPS alıyorum ve görüntü kalitesi de gayet iyi. Mesela RDR2 Vulkan kullanıyor.

Sadece oyun oynamak ile kalmıyor diğer yapay zeka vb. CUDA ve OpenCL'in çalıştırdıklarını çalıştırabiliyor.

w11e android desteği geldi
Linux'ta bu özellik yıllardır vardı. Android de Linux kerneli çalıştırır zaten.

Performansı o kadar iyi değil maalesef Vulkan'daki RT'nin.

Genel performans olarak iyiyse sorun olmaz, kullanım oranları artar.

Hocam ben CL ve GL gördükçe tiksiniyorum, çok kötü geliyorlar bana.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…