Windows 11 çok fazla mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Nickless

Megapat
Daha fazla  
RAM
2 tane Hynix 3200 MHz 8 GB
SSD veya HDD modeli
Skhynix_hFM512GDHtnı-87a0b
Ekran kartı
gtx 1650ti
İşlemci
AMD Ryzen 7 4800H
Son 2-3 günde 10+ mavi ekran aldım genellikle League of Legends oynarken hata veriyor. DDU kullanarak normal modda ekran sürücüsünü kaldırdım yeniden başlatırken tekrar hata verdi. Donanımdan kaynaklı bir sıkıntı mı var acaba diye düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirm.
Minidump: Minidump.rar

Kayda değer 2 ibare var.
Rich (BB code):
MODULE_NAME: AuthenticAMD

IMAGE_NAME:  AuthenticAMD.sys

Rich (BB code):
MODULE_NAME: FLTMGR

IMAGE_NAME:  FLTMGR.SYS

İşlemcinin chipsetlerini güncelle.

SSD için şu testi yap. Sonuçlara bakalım.

Aldığın hata koduyla ilgili şöyle 1 2 bilgi buldum.

Kod:
The error that generates this message might occur after the first restart during Windows Setup or after Setup is finished. A possible cause of the error is a system BIOS incompatibility. You can resolve BIOS problems by upgrading the system BIOS version.

BIOS sürümün de 1 yıllık görünüyor.
Rich (BB code):
BiosVendor = LENOVO
BiosVersion = FCCN19WW
BiosReleaseDate = 05/30/2022
SystemManufacturer = LENOVO

Kod:
Confirm that any new hardware that's installed is compatible with the installed version of Windows. For example, you can get information about required hardware at Windows 10 specifications.

Son zamanlarda yeni bir donanım ekledin mi?

İşlemcinin chipsetlerini güncelle.
DDU ile kaldırıp güncelledim.

SSD için şu testi yap. Sonuçlara bakalım.

Hocam benim bilgisayarın 15ARH05 kendi sitesindeki en güncel BIOS kurulu. Attığınız linktekini kursam uyumsuzluk yaratır mı?

Son zamanlarda yeni bir donanım ekledin mi?
Hayır hocam, aldığımdan beri hiçbir donanım değişikliği yapmadım.

Haklısın, BIOS için sitesinde en güncel sürümde olduğun yazıyor. Yine de Lenovo ile iletişime geçip BIOS sürümünü sorgula.
Diskinde bir sorun gözükmüyor, chipsetlerini de güncelledin. Mavi ekran durumu nedir?
BIOS güncellemesi varsa yap BIOS güncellemesi işe yarayabilir demiş Microsoft.

Yeni DMP dosyaları varsa onları da at.

Son düzenleme:

HYPERVISOR_ERROR (20001) Hyper V sanal makinesini kapatmakla işe başlayabilirsin.

Bazen kapatsan da kapanmıyor. Kapatmak için her şeyi dene.

İşlemcinle alakalı bir işlem yaptın mı daha önce? OC ya da UV gibi. Yaptıysan ayarları sıfırlamanı rica edeceğim.

Başka bir ihtimalle de işlemcine bir stres testi yapmayı dene, sonuçlarına bakalım.

CMD kullanarak kapattım hocam.

İşlemcinle alakalı bir işlem yaptın mı daha önce? OC ya da UV gibi. Yaptıysan ayarları sıfırlamanı rica edeceğim.
Yok hocam, bilgisayarın soğutmasına güvenmediğim için herhangi bir işlemde bulunmadım bir tek Lenovo Vantage'da performans modunda kullanıyorum o kadar.

Hocam ilk testte 10. dakikada mavi ekran verdi kmode exception not handled yazıyordu mavi ekranda. 2. testi de 25 dakika yaptım sonuçlar böyle:

Hocam ilk testte 10. dakikada mavi ekran verdi KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED yazıyordu mavi ekranda. 2. testi de 25 dakika yaptım sonuçlar böyle:
Eki Görüntüle 1952260

Hocam, fark ettin mi bilmiyorum ama test sırasında mavi ekran verip üstüne FFT testi sırasında donanımsal bir hatayı tespit ettiğini söylemesi zaten bu mavi ekranların sebebini veriyor.

Son düzenleme:
Ne yapmam lazım hocam? Lenovo ile görüşüp garanti süresini uzatsam garanti kapsamına girer mi acaba?

Lenovo Lenovo Standart Sınırlı Garantisi kapsamında olmayan nedenlerle arızalanan ürünler için garanti kapsamında hak talepleri alır. Garanti kapsamına girmeyen ürün arızalarının ana nedenlerinden biri, hasarın müşteri kaynaklı olmasıdır. Aşağıda, müşteri kaynaklı hasara ve nedenlerine kapsamlı olmayan bir genel bakış yer almaktadır.

Garanti süresini uzatırsanız giriyor olması lazım. Böyle bir hata, müşteri hatası sayılmaz. Yine de kesin cevap için arayıp bilgi almanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…