Ben de iki gündür kullanıyorum. Şu dört değişiklik beni epey yoruyor ve umarım tekrar eski haline döner veya en azından eski-yeni seçimi sunulur:
-Aero peek özelliğinin kaldırılmış olması. Özellikle tam ekran pencereler arası veya masaüstüne sürükle bırak yapılmasında kolaylık sağlıyordu.
-Başlat menüsüne sabitlenen ögelerin gruplandırılamaması
-Bağlam menüsünde, bilhassa üçüncü parti yazılımların oluşturduğu seçeneklerin ikinci bir tıklama ile ulaşılabilecek şekilde gizlenmiş olması. ("Yenile" seçeneğinden bahsetmiyorum bile. Onu artık F5 ile halledeceğiz)
-Sistem tepsisindeki hoparlör simgesi ile ulaşılan ve aralarında geçiş yapılan ses çıkış aygıtları listesine artık tek tıkla ulaşılamıyor. İlave tıklama gerekli.
Artı verebileceğim hiçbir şey yok. Ufak tefek buglar da var. Mesela devre dışı bırakılmış ses çıkış aygıtı sistem tepsisindeki hoparlör simgesi içinde gözükmeye devam ediyor ve gereksiz kalabalık yapıyor. Ben DP üzerinden monitör hoparlörü çıkışı veya arka jaka takılı kulaklık arasında sık sık geçiş yaparım. Eskiden devre dışı bıraktığım dijital çıkış(S/PDIF) burada gözükmezdi ama şu an gözükmeye devam ediyor.
Diğer değişikliklerin ise durumu kişiye göre değişir. Tema değişikliği konusunda bir duruşum yok.
Kurulum konusuna gelince, Rufus tarafından UEFI olarak yazdırılan kalıp için dosya sistemi NTFS formatı kullanıldığı için secure boot devre dışı bırakılması gerekiyormuş. Öbür türlü kurulum diskinden önyükleme(boot) yapamadım. Bu durum azıcık oyaladı ama BIOS'ta bu seçeneği Windows yerine "Other OS" olarak işaretleyince sorun çözüldü. (Asus anakart) Kurulum kalıbını kenarda duran içi boş SATA SSD ve elimde olan SATA-USB dönüştürücüyü kullanarak yazdırdım. Oldukça hızlı şekilde kurulum gerçekleşti.