Windows 11 deneyimi

maykıll

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2021
Mesajlar
3.094
Makaleler
3
Çözümler
3
Az önce Windows 10'a veda etmiş bulunmaktayım. Windows 11'i inşallah güzel sonuçlar ile kullanılırım.
Soranlar olur illaki. Temiz kurulum yaptım. ISO dosyasını indirip flash belleğe yazdım ve BIOS'tan Secure Boot şifresi oluşturarak Secure Boot kısmını disable ediyoruz.
(Ben enable biliyordum 5 dakika bunu yapmak için uğraştım 😴)
Format bittikten sonra Windows'un kurulumunu çok beğendim. Windows açıldı ve bomba an geldi.
Önümde sanki macOS duruyordu heyecanlandım başta :D ama gerçekten ister animasyonlar olsun ister arayüz aşırı güzel olmuş.
Teşekkürler Windows :)
Not: En iyisi temiz kurulum yapmaktır. ISO dosyasını flash a yazdırıp BIOS'tan format atmaktır. Formattan sonra Windows güncelleştirmeleri yapın ekran kartı sürücüsü kurun ve bom 💪💪
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de iki gündür kullanıyorum. Şu dört değişiklik beni epey yoruyor ve umarım tekrar eski haline döner veya en azından eski-yeni seçimi sunulur:

-Aero peek özelliğinin kaldırılmış olması. Özellikle tam ekran pencereler arası veya masaüstüne sürükle bırak yapılmasında kolaylık sağlıyordu.
-Başlat menüsüne sabitlenen ögelerin gruplandırılamaması
-Bağlam menüsünde, bilhassa üçüncü parti yazılımların oluşturduğu seçeneklerin ikinci bir tıklama ile ulaşılabilecek şekilde gizlenmiş olması. ("Yenile" seçeneğinden bahsetmiyorum bile. Onu artık F5 ile halledeceğiz)
-Sistem tepsisindeki hoparlör simgesi ile ulaşılan ve aralarında geçiş yapılan ses çıkış aygıtları listesine artık tek tıkla ulaşılamıyor. İlave tıklama gerekli.

Artı verebileceğim hiçbir şey yok. Ufak tefek buglar da var. Mesela devre dışı bırakılmış ses çıkış aygıtı sistem tepsisindeki hoparlör simgesi içinde gözükmeye devam ediyor ve gereksiz kalabalık yapıyor. Ben DP üzerinden monitör hoparlörü çıkışı veya arka jaka takılı kulaklık arasında sık sık geçiş yaparım. Eskiden devre dışı bıraktığım dijital çıkış(S/PDIF) burada gözükmezdi ama şu an gözükmeye devam ediyor.

Diğer değişikliklerin ise durumu kişiye göre değişir. Tema değişikliği konusunda bir duruşum yok.

Kurulum konusuna gelince, Rufus tarafından UEFI olarak yazdırılan kalıp için dosya sistemi NTFS formatı kullanıldığı için secure boot devre dışı bırakılması gerekiyormuş. Öbür türlü kurulum diskinden önyükleme(boot) yapamadım. Bu durum azıcık oyaladı ama BIOS'ta bu seçeneği Windows yerine "Other OS" olarak işaretleyince sorun çözüldü. (Asus anakart) Kurulum kalıbını kenarda duran içi boş SATA SSD ve elimde olan SATA-USB dönüştürücüyü kullanarak yazdırdım. Oldukça hızlı şekilde kurulum gerçekleşti.
 
Son düzenleme:
Yaklaşık 2-3 gün önce geçmiş bulunmaktayım fakat geçtiğime bin pişmanım. Windows 10'dan yükseltme yaptım formatsız geçiş oldu. Pişman olma sebeplerimde ;
1- Aero peek yok olmuş hatta klasörü görev çubuğuna sürükleyip atma fonksiyonu da yok olmuş.
2- Ses sürücüsü kafayı yedi oyun oynarken sesler 8D şekilde geliyor. Apex Legends oyununda eğer arkadaşım yanımdaysa veya oyunda ki karakterin yüzü arkadaşıma dönükse duyuyorum söylediklerini. Eğer uzaktaysa, yüzüm ona dönük değilse duyamıyorum veya çok çok kısık geliyor sesi.
3- Discord da artık kulağıma gelen ses mikrofonuma da gidiyor. Süper bir özellik değil mi kulaklığım mikrofona dönüştü. Teşekkürler Microsoft.....

Yani kısaca şu an için pişmanım. Artı özellik olarak sadece makyajlanmış olması belki o da gözüm alışık değil diye güzel geliyordur 1-2 ay sonra bıkılır gibi duruyor.
 
Windows 11 geçtiğime bin pişmanım şöyle söyleyeyim...
Güç kaynaklı bir sorun var tam anlayamadım ama adeptörüm bozuldu yenisini aldım şarj gidip geliyor sanırım Windows 11 kaynaklı kendim en iyi performansa alıyorum kendiliğinden değişiyor oyun oynayamıyorum

Sana tavsiyem tam otursun öle geç !
 
Windows 11 henüz olgunlaşmamış bir yazılım al acele yüklememek lazım en az 1 sene geçmeli Windows 10 hatta 6.1 bile daha stabilken bu 11 sürümüne geçmek bana göre uygun bir yaklaşım değil.
 
Windows11'e geçtiğime çok pişmanım geri Windows 10'a dönmeyi düşünüyorum sadece 10 dk kullandım ve soğudum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı