Windows 11 deneyimlerim

  • Konuyu başlatan unut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2B
Öncelikle merhaba değerli sosyal üyeleri!

Windows 11 kuralı tam 1 hafta oldu, biraz deneyimlerimi ve kendimce düşüncelerimi paylaşayım dedim.

Çok eski bir sisteme sahibim, i3-2100 bir işlemcim var. Biliyordum ki buna kurulmuyordu. Microsoft'un paylaştığı makaleden regedit kullanarak işlemci ve TPM bypasslarını yaparak kurmayı başlattım. ISO üzerindeki, setup.exe dosyasını direkt PC açıkken çalıştırıp yükseltme yaptım. Buna rağmen tam tamına 4 saat sürdü. Sonrasında herşey hazırdı ve masaüstüne eriştim. İlk bakış çok iyi duruyordu, taskbar yeni start menüleri herşey çok hoştu. Sonra başladım kurcalamaya. Benim gözlemlerimce daha bir mobil tarzı günümüzde daha popüler olan basit bir tasarım tarzı oldukça kullanılmış, ve o geçişler falan aşırı tatlı durmuş.

Pencereleri küçültme efektleri, ayarlardaki geçiş efektleri, uygulama kenarlarının yuvarlaklaştırılması falan herşey çok tatlı geldi bana. Ayrıca performans anlamında da güzel bir artış yaşadım ister inanın ister inanmayın. Bu işlemci desteklenmeyen bir işlemci olsa bile bilgisayarın hızlandığını farkediyordum. Sürücü anlamında da hiç bir uyumsuzluk sorunu yaşamadım zaten. Oyunumu oynuyorum herhangi bir FPS düşüşü de yok, gayet mutluyum geri dönmeyi falan düşünmüyorum.

Ayrıca güncelleme almayacak deniyordu, ama salı günü gelen ilk toplu yamayı rahat bir şekilde yükledim, sanırım herkese gelmiş. Garip gerçekten.

İlk 1 hafta deneyimlerim bu kadar, ayrıca eklemek gerekirse çoğu uygulamaların yerine gelen yeni uygulamalar çok modern ve şık olmuş. Yeni ikon tasarımları falan da oldukça güzel. Yani bana hem performans hem de modernlik anlamında çok iyi geldi.
 
Windows 11 de görev çubuğu gruplandırmayı devre dışı bırakmayı bulamadım var mı bilen yoksa bu özelliği kaldırdılar mı?
 
Pc sistem durumu denetiminden kontrol yaptım pc tüm gereksinimleri karşılıyor olarak gözüküyor yine de sıkıntı çıkarsa bypass denerim ama umarım bir sorun olmaz
Hocam yanlış bilgi vermiş olabilirim sanırım 1. nesil desteği varmış, Ryzen 3 için miydi birinin yoktu diye hatırlıyorum. Herşey uygun gözüküyorsa direkt yükseltin sorum çıkmaz.
NTLite ile özelleştirme yaptım. Öyle bir yaptım ki ayna gibi oldu efsane çalışacak.

Şuan 1 haftadır 11 kullanıyorum gerçekten FPS'de artış oldu. O yüzden daha da artsın diye düzenledim.

Eki Görüntüle 1191179
İyi kullanımlar!
 
W11 android yazılımlarından çok etkilenmiş olacak ki uygulama renkleri tıpkı android telefonlardaki uygulamalar gibi olmuş. Aslında W11 android versiyonkarı gibi oldu.

Bu arada başlarda kullanmam diyordum ama W11 insider programı dahil bugüne kadar her aşamasına katıldım. Bir çok geri bildirim yaptım ve şu anda tam sürümünü kullanıyorum. W10 bir çok sürümünde açmadığı FH4 oyunu şu anda mükemmel şekilde oynanıyor.

Dosyalar arasında copy paste yapabiliniyor ama görev çubuğu üzerinde sürükle bırak yöntemini neden kaldırdıklarını (güvenlik gerekçesi diyorlar) anlamış değilim.

Görev çubuğu üzerindeki açık programların üzerinde yapılamıyor sadece.



Bunun haricinde W11 telefonu değil de bilgisayarı çalıştıran başarılı bir android benzeri yazılımı olmuş.

Donanım destekliyorsa kurmanızı tavsiye ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Copy.jpg
    Copy.jpg
    97,4 KB · Görüntüleme: 55
29 Haziran yani ilk orjinal Insider Dev yapısından beri kullanıyorum ve tonla geribildirimde bulundum. Açıkçası çok iyi bir işletim sistemi ancak hala ismi Windows 11 olmamalı. Çünkü temelde bir Windows 10 NT 10.0 bu arkadaş.
1634428433911.png

Dev yapısı oldığu için değil Stable yapıda bile hala bir Windows 10.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı