Windows 11 Dev sürümüne güncellemek

Hayır tabii ki, tek etken bulunduğun ülkenin yerel saati değil.

Bende öyle düşünüyordum zaten de burada geldim saat 1-2 civarı falan dediler şaşırdım zaten.

Windows'un kendi sitesinde Asya Pasifik ve Singapur için bugün tanıtıldığı yazıyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-06-28 144921.png
    Ekran görüntüsü 2021-06-28 144921.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 122
Japonya, Kore veya Singapur için VPN adresi verebilecek var mı? 😄
IP ve fake gps uygulamalarıyla konum değişikliği yapılsa bir ihtimal

Türkiye için ne zaman?
Şimdi şöyle; sızdırılan isoyu yükseltme olarak kurmak istediğin zaman sistem dili farklı olduğu için uygulamaları ve ayarlarını silmek zorunda kalıyorsun. Dili değiştirsen bile tüm uygulamaları saklamaya izin vermiyor, (En azından bende öyleydi, kurduktan sonra tr dile çevirip tekrar isodan güncelledim bu sefer uygulamarı saklama seçeneği aktifti) ayrıca tamamı türkçe de olmuyor. Hala dil sorunu var. Developer sitesinde win 11 bölümünde yerel türkçe dil desteklediği yazıyor ve resmi olayan habere göre 28 Haziran'da developer insider kanalına dahil olan herkese birden değil, (kademeli olarak) dağıtıma başlanacağı yazıyor. Yani bugün dağıtıma başlandı diye gün içerisinde her developer kullanıcısına gelecek diye bir şey yok. Belki bugün, belki 3 gün sonra..
Microsoft'un developer inside için yaptığı açıklamada da "24 Haziran'dan önce geliştirme kanalına katılmış" gibi bir şey yazıyor.

ISO kullanarak yapılan yükseltmede de dil sorununa göre (ayardan yükseltme yapılacağı için) önce türkçe dil tamamlanacak ondan sonra Türkiye developer kullanıcılarına dağıtıma açılacağını düşünüyorum. Türkçe dil eklediğin zaman büyük çoğunluğu türkçe oluyor, belkide tam destek gelmiştir. Tabii ki sadece tahmin.

Windowsun sitesinden ISO olarak indirebilecek miyiz acaba?
Resmi developer channel ISO henüz yayınlanmadı. Yayınlandığında Buradan indirebilirsin. Dağıtım tamamlanmadan ISO yayımlanmayabilir, Recep Baltaş Foruma ekleyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı