Windows 11 Disk Yönetimi'nde ne yapmak gerekir?

AnılKaya

Hectopat
Selamlar, sorum şu ki henüz yeni bir bilgisayar satın aldım ve Windows 11 Home kurdum. Bilgisayarda yalnızca 1 adet 1TB SSD mevcut ve bunu C ve D olarak bölmek istedim ve kurulumu yaparken 300GB a 630GB olmak üzere böldüm ve her ikisini de birincil olarak ayarladım ve 300GB olan alana Windows'u kurdum. Fakat Bu Bilgisayara baktığımda yalnızca C'yi görüyor, diğer 630GB'lık alanı göremiyorum. Disk Yönetiminde ise şöyle gözüküyor, aktif edebilmem için ne yapmam gerekli?
Şimdiden çok teşekkürler.

1733186958649.png

Selamlar, sorum şu ki henüz yeni bir bilgisayar satın aldım ve Windows 11 Home kurdum. Bilgisayarda yalnızca 1 adet 1TB SSD mevcut ve bunu C ve D olarak bölmek istedim ve kurulumu yaparken 300GB a 630GB olmak üzere böldüm ve her ikisini de birincil olarak ayarladım ve 300GB olan alana Windows'u kurdum. Fakat Bu Bilgisayara baktığımda yalnızca C'yi görüyor, diğer 630GB'lık alanı göremiyorum. Disk Yönetiminde ise şöyle gözüküyor, aktif edebilmem için ne yapmam gerekli?
Şimdiden çok teşekkürler.

Eki Görüntüle 2365789
656 GB olan kısıma sağ tıklayın yeni basit birim deyin ileri ileri deyin bitirin gelecektir.

656 GB olan kısıma sağ tıklayın yeni basit birim deyin ileri ileri deyin bitirin gelecektir.
Teşekkür ederim, yapabildim ve en fazla izin verdiği kadar böyle aşağıdaki resimdeki gibi ayırdı, ayrıca bir şey sormak istiyorum; ayrılmamış bir alan var 144mb ve HP tools var, bu tür şeyleri 3. parti bir yazılım kullanarak birleştirme doğru mudur, sizce gerek var mı ya da böyle kalmasında sakınca var mı? (Şu an resim yükleyemiyorum, sunucu hatası varmış fakat ilk attığım mesajdaki gibi her şey 650 gb lık alan artık kullanılabiliyor, ayarlayabildim sayenizde, benim buradaki diğer sorum ise şu parçalanmış alanlar; kahverengi olan ve hp tools gibi)

Teşekkür ederim, yapabildim ve en fazla izin verdiği kadar böyle aşağıdaki resimdeki gibi ayırdı, ayrıca bir şey sormak istiyorum; ayrılmamış bir alan var 144MB ve HP Tools var, bu tür şeyleri 3. parti bir yazılım kullanarak birleştirme doğru mudur, sizce gerek var mı ya da böyle kalmasında sakınca var mı? (Şu an resim yükleyemiyorum, sunucu hatası varmış fakat ilk attığım mesajdaki gibi her şey 650 GB'lık alan artık kullanılabiliyor, ayarlayabildim sayenizde, benim buradaki diğer sorum ise şu parçalanmış alanlar; kahverengi olan ve HP Tools gibi)

Onları birleştirmen sana büyük bir boyut kazandırmaz. Hem HP Tools recovery bölümü sistemde herhangi bir sorun olduğunda HP Tools'dan onarabilir veya bilgisayarı sıfırlayabilirsin. Önemli yerlerde hayat kurtarabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı