Windows 11 donma ve siyah ekran sorunu nasıl çözülür?

İlla hatasız demek lazım sorun Windows'ta yok o zaman.
Haha hocam yanlış anladınız beni umarım sorun nerden tutsan elinde kalan Windows'tadır çünkü RAM'i iade etmekle, yenisini sipariş etmekle onu da test etmekle falan uğraşmak hiç istemiyorum zaten vize haftamdayım canımı sıktı şu olay.

Hatta Edge'den şüphelendim başta direkt o yüzden şuan SumatraPDF kullanıyorum da, sonradan siyah ekran görüncede ne bileyim iyice kafam karıştı.

Galiba yanlış anladım gecede olunca.

Olabilir hocam benim mesajda da biraz anlam bozukluğu var.

@Astiva, bakabilir misiniz rica etsem.

Şimdi testler yapmışsınız fakat sadece üstünde gelen RAM ile kullanıp mavi ekran aldınız mı? 24H2'den sonra sıkıntılar var demişsiniz. Buna bağlı olabilir fakat ekstra RAM'i 24H2 geçiş zamanı mı eklediniz? Olasılıklar olabilir.

Hocam mavi ekran hiç almadım. Laptopta internette gezinirken, bir şeyler izlerken bir anda donuyor ve hiçbir tepki vermiyor. İki kere siyah ekranda kaldı birinde imleç garip bir şekilde kaybolup geldi sonra komple siyah ekranda kaldı diğerinde direkt siyah ekranda kalmıştı. Mesajımda dediğim gibi de ne minidump ne de livekernel raporu var. 24H2 ile ilgilide RAM'i eklemeden 2-3 gün önce geçmişimdir sadece içerisinde gelen RAM ile denemedim belki uyumsuzluk olabilir şu an 23H2'ye geri döndüm ve sürücüleri yüklüyorum. Eğer sorun devam ederse yeni RAM'i çıkarıp kullanırım bir süre ona görede size bilgi veririm. Belki en başta denemem gerekirdi bunu ama RAM'leri ayrı ve birlikte test ettiğimde hata vermediği için uyumlulardır diye düşündüm.

Biraz 23H2 ile bakın, olmadı tek slot RAM ile bakın bir süre.

Tamam hocam teşekkürler.

Tekrar aynı sorunu yaşadım, şuan Crucial RAM'i çıkardım kendi RAM ile kullanacağım bir süre ama iade edeceğim belli ki uyuşmazlık sorunu var. Sizce ne almam gerekiyor model önerir misiniz?

Son düzenleme:
Tekrar aynı sorunu yaşadım, şu an Crucial RAM'i çıkardım kendi RAM ile kullanacağım bir süre ama iade edeceğim belli ki uyuşmazlık sorunu var. Sizce ne almam gerekiyor model önerir misiniz?

Bir tek deneyin, net anlayalım. O zaman bakarız.

Bir tek deneyin, net anlayalım. O zaman bakarız.
1 yıla yakındır tek kullanıyorum hocam zaten içerisinde gelen Micron RAM'i ha eğer başka bir donanımdan kaynaklıysa belli olur. Ek olarak RAM'den 2-3 gün sonra SSD'de taktım ama ondan olacağını sanmıyorum. Başka konularda aynı Crucial RAM ve benimle aynı model laptop ile takılma donma yaşayanlar olmuş.

Bugüne kadar çok Crucial önerdim. Sıkıntı yaşayana denk gelmedim. İkisini de elden çıkartıp kit RAM düşünebilirsiniz. İade hakkınız varsa iade edip diğeri de satabilirsiniz alternatif olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…