Windows 11 donma ve siyah ekran sorunu nasıl çözülür?

Bugüne kadar çok Crucial önerdim. Sıkıntı yaşayana denk gelmedim. İkisini de elden çıkartıp kit RAM düşünebilirsiniz. İade hakkınız varsa iade edip diğeri de satabilirsiniz alternatif olarak.
İade hakkım var iade talebi oluşturdum zaten yarın teslim edeceğim. Bende sorun yaşamam diye düşünmüştüm aslında çokta kullanan var ama uyumsuzluk oldu belli ki.
Çözüldü: Acer Nitro 5 DDR5 Crucial RAM taktıktan sonra kilitleniyor ve donuyor
Bu da bahsettiğim konu laptoplar aynı sadece ondaki RAM modeli farklı. Bu arada güncel olarak aynı satıcıdan Crucial RAM kiti almış biriside var onda da benzer sorun var.

Diğer konuda arkadaşın attığı 16 GB olanı almayı düşünüyorum. Kendisi sorunsuz kullandığını söylemiş bu modeli. 16x2 yapmak istiyorum çünkü.

Diğer konuda arkadaşın attığı 16 GB olanı almayı düşünüyorum. Kendisi sorunsuz kullandığını söylemiş bu modeli. 16x2 yapmak istiyorum çünkü.

Ben 8 GB olanını atmışım, size 2x16 GB lazım evet. Kingston deneyin bir de bakalım.

Ben 8 GB olanını atmışım, size 2x16 GB lazım evet. Kingston deneyin bir de bakalım.
Sarı sitede cihazdaki Micron RAM'in birebir aynı modelini buldum yeni cihazdan çıktığını söylüyor satıcı sizce denemeye değer mi? Linkini attığım Kingston ile aralarında 2 kat fiyat farkı var.

Merhaba arkadaşlar. 1-2 hafta önce Windows 11 temiz kurulum gerçekleştirmiştim daha sonrasında ise laptopa RAM ve SSD eklemesinde bulundum. Ne olduysa artık son günlerde 2 kere Edge üzerinde PDF okurken dondu ve cızırtı sesi geldi, az önce de laptopun arkasına Type-C kablomu takmak için ekranı eğdikten sonra tekrar kaldırdığımda siyah ekranda kaldı. RAM'den kaynaklıdır diye düşünerek Memtest86 yaptım ancak hem tek kanal hem de çift kanalda hiçbir hata vermedi. Ayrıca Windows bellek tanılama aracını kullandım o da hata vermedi. Üstüne AIDA64 Extreme'de Memory ve gpgpu benchmarkları yaptım herhangi bir donma, kilitlenme gibi bir sorun olmadı. Ben sebebi anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Sağ olsun son zamanlarda bana da illet oldu bu donmalar vs, Windows 10 desteği de sona erecek yakın zamana ne yapacağımızı bilemedik artık.

Sarı sitede cihazdaki Micron RAM'in birebir aynı modelini buldum yeni cihazdan çıktığını söylüyor satıcı sizce denemeye değer mi? Linkini attığım Kingston ile aralarında 2 kat fiyat farkı var.

2 kat fiyat farkı için denenir.

2 kat fiyat farkı için denenir.
Aldım az önce aynı model Micron RAM'i, Crucial olanı da iade ye yolladım. Geldiğinde test edip konuyu güncellerim.

Yeni aldığım Micron RAM geldi bu arada RAM direkt olarak benim cihazımla aynı olan Nitro 5 AN515-58 modelden çıkmaymış, sahibi cihazı aldığı gibi servise götürerek 2x32 GB RAM taktırmış bu da elinde kaldığı için satıyormuş, ilanda bir kaç gün öncesinde açılmış zaten. Tek başına ve elimdeki ile birlikte MemTest86 testlerini yaptım ikisinide geçti. Crucial'da geçmişti ama günlük kullanımda sistem donuyordu. Şuan normal kullanmaya başladım ve bir sorun görünmüyor. Yapabileceğim bir test veya bir tavsiyeniz var mı?

Elimde ki Micron RAM:
Screenshot 2024-12-10 213632.png

Yeni aldığım Micron RAM:
Screenshot 2024-12-10 190300.png

Bunlarda MemTest86 sonuçları:
20241210_212303.jpg
20241211_011901.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı