Windows 11 Durum Depo Hizmeti %100 CPU kullanıyor

Aylmfuha

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara/Kırıkkale
Daha fazla  
Merhaba. Durum Depo Hizmeti adında bir hizmet var, işlemciyi %100 kullanıp bilgisayarımı kullanılmaz hale getiriyor. 2 kere format attım, internette gördüğüm her çözümü denedim fakat hiçbir şey fayda etmedi, kurtulamıyorum bundan.

Hizmeti durdurabiliyor musunuz? Eğer durdurabiliyorsanız durdurun ve başlatma seçeneğini elle olarak seçin.

Hizmeti durdurabiliyor musunuz? Eğer durdurabiliyorsanız durdurun ve başlatma seçeneğini elle olarak seçin.
Durdurabiliyorum fakat başlatma seçeneğini değiştiremiyorum. Otomatik olarak başlıyor sürekli.
Bunu da size cevap yazarken çektim. Kurtulamıyorum hiçbir şekilde.

Msconfig ile kapatabiliyor musunuz? Eğer buradan kapatabiliyorsanız kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Ne işe yarıyor?
Buyrun cevabı:
Durum Depo Hizmeti (Status Depot Service), bir yazılım dağıtım yönetim sistemidir ve Microsoft tarafından geliştirilmiştir. Bu hizmet, Microsoft Store'dan indirilen uygulamaları yönetir ve güncelleştirir. Durum Depo Hizmeti, uygulama güncellemelerinin otomatik olarak yapılmasını sağlar ve kullanıcılara yeni özelliklerin ve düzeltmelerin olduğu en son sürümleri indirme imkanı verir.

Ayrıca, Durum Depo Hizmeti, uygulamaların indirilmesi ve yüklenmesi sırasında bir güvenlik duvarı gibi çalışır. Bu sayede, güvenilir olmayan kaynaklardan indirilen uygulamaların bilgisayarınıza zarar vermesi engellenir.

Durum Depo Hizmeti, Windows 10 ve sonraki sürümlerinde varsayılan olarak etkindir. Ancak, bazı kullanıcılar hizmetin kullanılmadığı durumlarda da kaynak tüketimine neden olabileceğinden, hizmeti devre dışı bırakmayı tercih edebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…