Windows 11 Durum Depo Hizmeti %100 CPU kullanıyor

Aylmfuha

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara/Kırıkkale
Daha fazla  
Merhaba. Durum Depo Hizmeti adında bir hizmet var, işlemciyi %100 kullanıp bilgisayarımı kullanılmaz hale getiriyor. 2 kere format attım, internette gördüğüm her çözümü denedim fakat hiçbir şey fayda etmedi, kurtulamıyorum bundan.

Bu sorun varken çok fazla disk kullanan bir uygulama varsa o uygulamadan da kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Başka da aklıma bir çözüm gelmiyor maalesef :(
Diğer arkadaşlar belki bunların haricinde bir çözüm yolu sunabilir.

Bu sorun varken çok fazla disk kullanan bir uygulama varsa o uygulamadan da kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Başka da aklıma bir çözüm gelmiyor maalesef :(
Diğer arkadaşlar belki bunların haricinde bir çözüm yolu sunabilir.
Daha ne kadar yardım edeceksiniz, çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hakkında pek fazla bilgim olmamakla birlikte konuyu açan arkadaşın ve sorunu yaşayan arkadaşların bilgisayarında sistem acaba SSD'ye mi kurulu sabit Disk'e mi? Şu an düzelttiler mi bilmiyorum ama eskiden Windows 10'da sabit disk kullanıldığında disk kullanımı %100 sorunu vardı. Eğer sabit disk kullanılıyor ise bundan dolayı da olabilir belki.

Konu hakkında pek fazla bilgim olmamakla birlikte konuyu açan arkadaşın ve sorunu yaşayan arkadaşların bilgisayarında sistem acaba SSD'ye mi kurulu sabit Disk'e mi? Şu an düzelttiler mi bilmiyorum ama eskiden Windows 10'da sabit disk kullanıldığında disk kullanımı %100 sorunu vardı. Eğer sabit disk kullanılıyor ise bundan dolayı da olabilir belki.
SSD'ye kurulu. Xbox Game Bar'ı sildim, galiba sorunum düzeldi. Birkaç gün deneyimleyip bilgi vereceğim.

Hala sorun devam ediyor fakat o system işleminde. Şu anda kullandığım bilgisayar hdd ile çalışıyor ve durum depolama hizmeti bir sorun çıkarmadı bugüne dek.

Hocalarım tüm konuyu okudum bende şaşırdım kaldım. Bilgisayardan randıman almak için bende bir ton hizmeti kapattım ama bu hizmet bende hiç böyle işlemedi. Hocam denemişsinizdir sanırsam ama Regedit MSConfig ikisini de yan yana açın. Birinden kapatınca diğerinde kapandı gözüküyor mu onu kontrol edin. Bende aktif olarak FH4 oynarım ama hiç yaşamadım bu sorunu. Dediğim gibi Regedit ve MSConfig yan yana açıp birinden kapatınca diğerinde durum ne oluyor kontrol eder misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı