Eren_0001
Femtopat
Daha fazla
Ben önceden Windows'u etkinleştirmek için bir siteden bedava anahtar almıştım. Sonra Windows'un ayarlarından bu anahtarı etkinleştirmeye çalıştım, ancak Windows'u etkinleştirmek yerine sürümünü Education'a yükseltmişti. Önceden Home vardı, ancak Education'a yükselmişti. Bunu çok takmamıştım ama hala Windows'u etkinleştirememiştim. O zamandan bayağı bir süre geçti, format falan da attım (USB ile atmadim). Ancak şüphelenmeye başladım çünkü Görev Yöneticisi'nde "iş veya okul hesabı" diye bir şeyin çalıştığını fark ettim. ChatGPT'ye bunun neden arka planda çalıştığını sorduğumda şu cevabı almıştım:
"Bu, Windows Görev Yöneticisi'nde görünen 'iş yeri veya okul hesabı' (work or school account) hizmetidir. Microsoft, cihazınızı bir iş veya okul hesabına bağladığınızda belirli işlemleri çalıştırır."
Fakat ben hiçbir şekilde hesabımı iş veya okul hesabına bağlamadım. Ne yapmalıyım? Bilgisayarım hacklenmiş olabilir mi?
Ayrıca kayıt defterinden şu anahtarları silmemi istemişti:
HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Enrollments
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Enrollments
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\EnterpriseResourceManager
Ancak anahtarları silmeye çalışırken hata alıyorum. Ne yapmalıyım?
"Bu, Windows Görev Yöneticisi'nde görünen 'iş yeri veya okul hesabı' (work or school account) hizmetidir. Microsoft, cihazınızı bir iş veya okul hesabına bağladığınızda belirli işlemleri çalıştırır."
Fakat ben hiçbir şekilde hesabımı iş veya okul hesabına bağlamadım. Ne yapmalıyım? Bilgisayarım hacklenmiş olabilir mi?
Ayrıca kayıt defterinden şu anahtarları silmemi istemişti:
HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Enrollments
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Enrollments
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\EnterpriseResourceManager
Ancak anahtarları silmeye çalışırken hata alıyorum. Ne yapmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör: