Hazır sistem almak için beklenmeli mi 60.000 TL'ye bugünden alınmalı mı?

RiverStyxX

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır MSI laptop kullanıyorum artık kasaya geçmem gerekiyor. Genelde after effects/premiere, ve comfyui tarzı AI işleri için kullanıyorum pek oyun oynamam.

Şu sistem 5070'li:

Ya da biraz daha para ekleyip (beklemem gerekecek):

Bu sistemi alıp kafam ağrımadan devam mı etmek mantıklı? Vallahi bütçe 50-60 arası su an maksimum. Aradaki sistem farkına değer mi bu paralara çıkmak? Hazır kasa almam gerekiyor parçalarını tek başıma birleştiremem o yüzden hazır sistem önerirseniz çok sevinirim.
Yardımcı olan dostlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Çok bir fark yok gibi üsttekini alabilirsin bence.

Çok oyun oynamadığın için söylüyorum bu arada edit için üstteki gayet yeterli.

Çok oyun oynamadığın için söylüyorum bu arada edit için üstteki gayet yeterli.

İleridede RAM takviyesi yaparsın.

cevaplar için teşekkürler. üstteki pc yi alacağım rami hangisini seçsem acaba 32 gb yapayım diyorum

14600k mı almalıyım yoksa 9700x mi premiere ve after effects için genelde. oyun çok az oynarım. bi karar veremedim abi yardım edin :D

@yusuf7878 abi sen de bi bakar mısın rica etsem

bu ve üstteki 14600k sistem uygun mudur soğutucusu vs direk alıp geçeyim diyorum karar veremedim üstad bi yorum yaparsan ona göre karar vereceğim

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkürler. Üstteki PC'yi alacağım RAM'i hangisini seçsem acaba 32 GB yapayım diyorum

14600k mı almalıyım yoksa 9700X mi Premiere ve After Effects için genelde. Oyun çok az oynarım. Bir karar veremedim abi yardım edin :D

@yusuf7878 abi sen de bir bakar mısın rica etsem

Bu ve üstteki 14600k sistem uygun mudur soğutucusu vs direk alıp geçeyim diyorum karar veremedim üstat bir yorum yaparsan ona göre karar vereceğim

@Luvyan yorum yapar.

Şu sistemdeki RAM ve anakart değiştirilirse iyi olur fakat bu şekilde de sistemin fiyatı uçuyor. Aynı şekilde öbür sistemdeki RAM ve PSU değişirse iyi olur lakin bu büçtede pek Intel önermem.

İşlemciyle pek işin olmaz diye düşünüyorum. En fazla kaça çıkabilirsin ve 2.el ekran kartı alabilir misin?

MSI olarak bu kasa var. İslemci R7 7700 veya 9700X en mantıklı upgrade burada RAM Kingston yap strong M4-12Xpro var soğutucu kısmında onu seç anakart biraz muzdarip kalıyor R7 7700 alırsan onu degisebilirsin fakat 9700X bence daha önemli burada 59k gibi bir fiyatı oluyor MSI istiyorsan özellikle ileride yapacağın iki upgrade önerim var anakart ve sogutucu.

Eğer ki baska şekilde istersen bu da mevcut
Fotoğraftaki ozellestirmelerde biri 5070 Ti diğeri 5070 5070 Ti olani alip ileride islemci degisebilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-09-27-16-47-55-951_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-09-27-16-47-55-951_com.android.chrome.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2025-09-27-16-48-15-891_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-09-27-16-48-15-891_com.android.chrome.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı