Windows 11 ekran parlaklığı nasıl ayarlanır?

Xenom.er

Picopat
Daha fazla  
Windows 11'i açtığımda normalde bildiğim kadarıyla bu ekranda en üst kısımda ekran parlaklığını ayarlamak için bir ok olması gerekıyordu ya da benin bilmediğim bir yer mi var? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-04 003540.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-04 003540.png
    58,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows üzerinden değil lakin monitörün arkasında tuşlar varsa oradan da ayarlayabilirsiniz. Benim monitörüm mesela ASUS VG248QG ve parlaklığı ayarlayabiliyorum arkasındaki düğmelerle.

Ordan oluyorda bide normalde o sısımda dırekt ayarlama neden yok acaba
Onu bende bulamamıştım hocam. Üşendim hiç uğraşmadım monitörden kısıyorum. Büyük firmaların saçma sapan hareketlerine alışınca "herhalde Microsoft'ta saçmalıklar peşinde" diye düşündüm.

Ordan oluyorda bide normalde o sısımda dırekt ayarlama neden yok acaba
Laptopların dahili ekranlarında o seçenek çıkıyor harici bir ekran taktığınızda çıkmaz. Monitör üzerinden tuşlarla ayarlayabilirsin ya da microsoft storedan uygulama indirebilirsin.

Ben bir ara bunun için (Twinkle Tray: Brightness Slider) kullanıyordum işine yarayabilir.

Laptopların dahili ekranlarında o seçenek çıkıyor harici bir ekran taktığınızda çıkmaz. Monitör üzerinden tuşlarla ayarlayabilirsin ya da microsoft storedan uygulama indirebilirsin.

Ben bir ara bunun için (Twinkle Tray: Brightness Slider) kullanıyordum işine yarayabilir.
Harici ekranlarda çalışmaması saçmaymış :/

Onu bende bulamamıştım hocam. Üşendim hiç uğraşmadım monitörden kısıyorum. Büyük firmaların saçma sapan hareketlerine alışınca "herhalde Microsoft'ta saçmalıklar peşinde" diye düşündüm.
tamamdır öyle yapcaz mecbur

onada bi bakarım ben olmadı mecbur böyle devam ederiz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı