Windows 11 en performanslı şekilde kurma

emreyesilyurt

Hectopat
Arkadaşlar Windows 11'in 23H2 sürümünü kullanıyorum. Artık 24H2 sürümüne güncellemek istiyorum bu yüzden format atacağım. Windows 11'i en temiz şekilde nasıl kurarım hangi taktikleri uygulayayım? Rufus'tan gereksinimleri kaldırma işine gireyim mi yoksa direkt hesaplı şekilde mi kurayım? Yoksa kurulum ekranında interneti kesme işine mi gireyim?

Ayrıca Windows'u kurduktan sonra gereksiz bir sürü uygulama beraberinde geliyor. Ben gereksiz olan her şeyi nasıl silebilirim?

Olabilir ama iyi bir şey değil. Çünkü diyelim verilerini koruyarak format atacaksın, başka bir işletim sistemi yüklediğin için disklere erişemeyebilirsin.

Şifreni aklında tutarak bu sorunu çözebilirsin. Aynı şekilde diskin ele geçirildiği zaman da başkaları tarafından açılamıyor. Başka sistemlere takılınca bitlocker koruması oluyor.

Olabilir ama iyi bir şey değil. Çünkü diyelim verilerini koruyarak format atacaksın, başka bir işletim sistemi yüklediğin için disklere erişemeyebilirsin.

Herhangi bir koruma istemiyorum zaten PC'yi çevremde benden başkası kullanamıyor yanımdan ayırmıyorum nasıl kapatabilirim?

Şifreni aklında tutarak bu sorunu çözebilirsin. Aynı şekilde diskin ele geçirildiği zaman da başkaları tarafından açılamıyor. Başka sistemlere takılınca BitLocker koruması oluyor.

Laptop olduğu için çok başka sisteme takacağımı sanmıyorum nasıl kapatabilirim onu?

Rufus ile kuracaksınız

ISO indireceksiniz Microsoft sitesinden ve Rufus'u indirin.
USB diske yazdırma ayarlarına gelince size kutucuk çıkacak.
Orada en altta otomatik şifrelemeyi devre dışı bırak seçeneğini seçin.

Böylelikle Windows kurulup girdiğinizde şifreleme yapmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı