Windows 11 etkinleştirmeden koyu moda alma

Hellw1n

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 11 etklinleştirmemi istiyor fakat şu anda etkinleştiremiyorum ve koyu moda almak istiyorum nasıl yapabilirim? Herhangi bir prgoram vs var mıdır?

Arkadaşlar Windows 11 etklinleştirmemi istiyor fakat şu anda etkinleştiremiyorum ve koyu moda almak istiyorum nasıl yapabilirim? Herhangi bir prgoram vs var mıdır?
Bir uygulama var etkinleştirmek için ama ceza alabilirim maalesef.

Etkinleştirme yapmadan kişisellestirme yapamazsın,
Keyi hallederdik ama, ban yeriz burada paylasamayız.

Ayarlar > Kişileştirme kısmında bulunan önerilen temalardan koyu temayı seçerseniz aktif olması gerekiyor diye biliyorum.

1706354337155.png

Bende uzun süre aydınlık modda kullandımetkinleştirmeden kesin çözümü anlatıyorum.
AYARLAR/KİŞİSELLEŞTİRME/BENİM ekranımda gözüken orijinal arka planlardan sol üsttekini seçiyorsunuz koyu temaya geçiyor ondan sonra yüklü olan bir resme sağ tıklayarak masa üstü arka plan ayarla diyorsunuz ve tamam.

Yardımcı olduysam ne mutlu.

Dosya Ekleri

• Ayarlar 7.06.2024 02_01_19.png
    Ayarlar 7.06.2024 02_01_19.png
    296,4 KB · Görüntüleme: 386
Kolay bir şekilde regedit üzerinden yapabilirsin. Regedit'te dosya kayıtları, uygulama kayıtları, sistem kayıtları gibi kayıtlar regedit üzerinden yapılabilir. Bizim kullanacağımız sistem kayıtları kısmı.

Kayıt Defteri Düzenleyicisini aç. Şu yola git
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize. Orada AppsUseLightTheme ve SystemUseLightTheme adındaki DWORD kayıtlarını kullanacağız. Eğer yoksa oluştur. Sağ tıkla, Değiştir... ve Değerleri 0 yap. İstersen

AppsUseLightTheme = Uygulamaların açık ve karanlık modu
SystemUseLightTheme = Sistemin açık ve karanlık modu

Yani uygulamalar açık sistem koyu veya uygulamalar koyu sistem açık yapabilirsin.

0 = Karanlık Mod
1 = Açık Mod

Bunu yapmak için bir reg kodu vereceğim.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize]
"AppsUseLightTheme"=dword:00000000
"SystemUsesLightTheme"=dword:00000000

Bunu not defteriyle .reg uzantısında kaydet. .txt değil .reg. Ardından dosyaya çift tıkla ve her uyarıya evet de. Bu kadardı.

Exstra: Şeffaflık modu yani Aeroyu açmak için EnableTransparent'i 1 yapabilirsin.

Dosya Gezgini'ni açın. Windows'un kurulu olduğu sürücüye gidin (genellikle "yerel disk (C). Şu klasöre ilerleyin: Windows\Resources\Themes. bu klasörde istediğiniz temayı seçin: Aero (beyaz tema), Dark (siyah tema), A, B, C, D (Windows'un varsayılan diğer temaları). Seçtiğiniz temanın adını taşıyan Windows tema dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı