Çözüldü Windows 11 format atarken hangi disk seçilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Yer
Ankara
Daha fazla  
Yeni bir SSD aldım ve formatla yeni bir W11 kuracağım. Bir yandan da eski SSD (W11 kurulu olan) ve HDD var. HDD'de oyunlar çok ve silmek istemiyorum.
Sadece eski SSD'yi biçimlendireceğim. Sonra yeni SSD'yi seçeceğim W11 kurulması için.

İşlemlerde ve HDD'de bir sıkıntı olmaz değil mi? Bir de yeni SSD: C, eski SSD: D, HDD: E olmasını nasıl yapacağım? Otomatik mi oluyor? HDD'nin D olmasını istemem.

Cevaplayan herkese teşekkürler.

Çözüm
HDD'yi çıkarın, eski SSD'yi biçimlendirip yeni SSD'yi takıp sistemi kurun, daha sonra eski SSD'yi takın ardından HDD'yi takın. Disk harfleri istediğiniz gibi olmaz ise disk yöneticisinden harfleri değiştirirsiniz.
HDD'yi çıkarın, eski SSD'yi biçimlendirip yeni SSD'yi takıp sistemi kurun, daha sonra eski SSD'yi takın ardından HDD'yi takın. Disk harfleri istediğiniz gibi olmaz ise disk yöneticisinden harfleri değiştirirsiniz.

Çözüm
@Nazuna Nanakusa Teşekkürler, HDD'yi çıkarayım. Eski SSD'yi format başlangıç ekranında biçimlendirdikten sonra yeni SSD de takılıyken, ikisini fark edebilirim sanırsam. Eski 500 GB, yeni 1 TB.

Zaten 2 tane ayrılmamış alan olarak gözükmeyecekler mi bu durumda? 1 TB olanı seçip kuruluma devam ederim. Zaten bir ayrıştırma yapmayacağım.

Bir sıkıntı olur mu?

1729196187270.png

Sonuç. Format atarken "Disk 1" olarak 1 TB olan gözüküyordu, onu seçerek devam ettim. (Artık USB de gözüküyor, çok saçma olmuş cidden.) C olarak kurulum yapılmış. Sonra da dediğiniz gibi disk yönetiminden eski SSD'ye D harfini atadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı