Windows 11 güncel olarak iyi mi?

Godzjlla

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, 2 senedir bilgisayarımı Windows 10 ile kullanıyorum. Artık format zamanı geldi çünkü bu süre boyunca çok fazla büyük GB oyun ve dosya indirip sildim. Bu yüzden son zamanlarda stabil gelmemeye başladı, ben de sıfırdan flash ile format atmaya karar verdim.

Sorum şu olacak: Yine Windows 10'dan devam mı edeyim, yoksa 11 olarak mı format atayım?
Windows 11 temasını çok seviyorum fakat FPS düşürüyor veya stabil değil diyenler oluyor. Bu yüzden bu zamana kadar geçmemiştim. Şu an güncel 11 nasıl?

Sistemim
GPU: 3060 12 GB
CPU: 5600X
RAM: (16x2) 32 GB 4000 MHz CL 18

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, 2 senedir bilgisayarımı Windows 10 ile kullanıyorum. Artık format zamanı geldi çünkü bu süre boyunca çok fazla büyük GB oyun ve dosya indirip sildim. Bu yüzden son zamanlarda stabil gelmemeye başladı, ben de sıfırdan flash ile format atmaya karar verdim.

Sorum şu olacak: Yine Windows 10'dan devam mı edeyim, yoksa 11 olarak mı format atayım?
Windows 11 temasını çok seviyorum fakat FPS düşürüyor veya stabil değil diyenler oluyor. Bu yüzden bu zamana kadar geçmemiştim. Şu an güncel 11 nasıl?

Sistemim
GPU: 3060 12 GB
CPU: 5600X
RAM: (16x2) 32 GB 4000 MHz CL 18
Şuan Windows 11 Pro'yu R5 5600 ve RX 480 ile kullanıyorum. FPS düşmesi veya kasma hiç görmedim. Hatta kusursuz bir deneyim alıyorum. İnsanlar okadar görmüyorlardı ki, kendim de şaşırdım bu duruma.

Sadece Windows Hello'yu kapatmayı unutmayın. Aksi durumda PC komple kilitleniyor. (Şifre hatalı* diye.)
Onun dışında bir sorun görmedim.

Windows 10 zaten güncelleme miladını doldurdu, bu saatten sonra LTSC gibi hala ömrü olan Windows türlerini veya Windows 11'i kullanmanız mantıklı olur.

Son düzenleme:
Windows 10 daha iyi. Daha stabil ve uyumluluğu daha yüksek. Windows 11, çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala anlam veremediğiniz hatalarla canınızı sıkabilir. Saçma sapan hatalar. Yazıcıyı kullanmak için iki bilgisayara da sürücüleri kuruyorum. Windows 10 kurulu olan sorunsuz çalışırken W11 yazıcıya bağlanamıyor. Bir yazılım geliştiriyorum W10 ile sorunsuz kullanabilirken W11'de arayüzü bozuluyor. Oyun yüklüyorum W11 donanımı düzgün kullanamayıp performansı düşürüyor. Saymakla bitmez. Bu işletim sisteminin çıkışının üzerinden 3 buçuk yıl geçti. Bu kadar süre geçmesine rağmen hala böyle sorunlar yaşamak hiç hoş değil. Günlük kullanıcıysanız ve ufak tefek hatalar, oyunlarda kaybedeceğiniz 3-5 fps sizin için önemli değilse W11 kullanılabilir. Aksi halde önermiyorum.

Açık konuşmak gerekirse çoğunlukla sıkıntı yok ama şu son güncellemeyle iyice bozuldu oyunlar çöküyor tarayıcı çöküyor bir türlü çözemedim bu konuyu da çözüm ararken buldum. İlle de Windows 11 olsun demiyorsanız bence Windows 10 da kalmak daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı