1 aydan uzun bir süredir bu güncellemeyi indiremiyorum.
Eki Görüntüle 2502747
Hocam bu hata 0x800f0991 koduyla düşüyorsa, olay büyük ihtimalle sistem bileşenlerinden birinin eksik ya da bozuk olmasıyla alakalı. Yani güncelleme indiriliyor ama kurulum aşamasında Windows bir dosyayı bulamıyor ya da değiştiremiyor. Bu da genelde .NET Framework bileşeniyle veya Windows Update servisleriyle ilgili oluyor.
Şimdi 1 aydır düşüyorsa bu işi Windows'a bırakmanın bir anlamı yok. Ya sen temizleyeceksin ya da kendi indireceksin.
Yapacağın şey belli:
Önce DISM ve SFC komutlarını çalıştır. CMD'yi yönetici olarak aç, sırayla şunları yaz:
DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
SFC /scannow
Bu ikisi eksik ya da bozuk sistem dosyalarını onarır. Bu adım genelde çoğu kişide çözüyor ama çözmezse, sıradaki adım:
Güncellemeyi manuel indir. Microsoft Update Catalog'a gir, KB5058499'u arat, sistemine uygun olanı elle indirip çalıştır. Kurulum normal şekilde ilerlerse sorun kapanır.
Yine olmazsa son çare: Windows Update servislerini komple sıfırlaman lazım. Bunun için küçük bir batch script yazarsın ya da resetwueng diye bir tool var, onu çalıştırırsın. Update servislerini, geçici dosyaları, Cache'leri komple temizliyor.
Özet: Bu iş Windows'un kendi haline bırakılacak bir iş değil hocam, sistem bir şeyleri bozmuş. Ya elinle düzeltirsin ya da elle yüklersin. Boşuna 5. kez “güncellemeleri denetle” diyerek şansını zorlama, Windows inat eder.